Sök

Body Focus: Fokus på kroppen del 2

2007-07-23

Beach 2007 är här. Det dags att avslöja hur vi har skött om kropp och hud under hela den långa vintern. Kan vissa skönhetsprodukter ha varit till hjälp? Vi tittar på två produkter från The Body shop.

Modell Pris Kommentar
Body Focus Sculpting Body Mask 345 Lovar lite mer än den håller
Body Focus Massage oil 215 Huden känns i alla fall mjukare

Sammanfattning

Vi har tidigare presenterat två produkter ur The Body Shops Body Focus serie och nu har vi testat ytterligare två kroppsvårdsprodukter ur samma serie.

Om man som jag, inte unnar sig riktiga SPA-behandlingar speciellt ofta, kan det vara nog så lyxigt att pyssla om sig hemma, förutsatt att man har trevliga produkter. Jag har under en tid känt att min hud har varit i behov av lite omvårdnad, så jag provade Sculpting Body mask och Body Focus Massage Oil för att se om dessa produkter kunde få min hud att må bättre.

Inledning

Om produkterna
Body Focus från The Body Shop är en serie med fem produkter för kroppsvård. Produkterna erbjuder naturligt baserade ingredienser som riktar sig till specifika områden på kroppen. Resultat utlovas om man använder dessa under minst fyra veckor. Här testas två av produkterna. Sculpting Body mask kostar runt 345 kr och Massage oil går på cirka 215 kr.

Mariana Nordenback

Så gjorde vi
Kroppsmasken användes två gånger i veckan under fyra veckor och massageoljan användes även den i 4 veckor men betydligt oftare.

Body Focus Sculpting Body Mask (350ml) 
En kroppsmask, som enligt tillverkaren, synbart ska förbättra hudens smidighet samt att den vårdar och tillför huden fukt.

De flesta av oss har kanske använt sig av olika ansiktsmasker för att förbättra hyn, men kroppsmask var något jag aldrig hade hört talas om innan jag fick uppdraget att testa denna produkt. Förväntansfullt påbörjade jag testandet och hoppades att den skulle göra underverk med min hud.

Konsistensen på kroppsmasken är otroligt mjuk och krämig, med små, små korn i. Den känns som en blandning av peelingkräm och lerinpackning. Den doftar ganska starkt men i mitt tycke gott.

Det gäller att man har tid när man använder kroppsmasken. Den ska nämligen verka i 30 minuter och ibland känns de där 30 minuterna otroligt långa. Efter några minuter känner man hur huden stramar lite, inte alls obehagligt utan bara skönt. Man får känslan av att den verkligen gör nytta. Efter 30 minuter har den stelnat till lite och när man tvättar av sig masken så känns huden verkligen len och fräsch. Det krävs en ordentlig intvålning för att få bort masken, den sätter sig nämligen ganska hårt. Efter 4 veckors användning ser jag ingen direkt förbättring av min hud. Kroppsmasken är otroligt skön men lovar lite mer än den håller.

Body Focus Toning Massage Oil (200ml)
Denna produkt ska enligt tillverkaren öka hudens cirkulation för en mjukare och smidigare hud redan efter fyra veckors regelbunden användning. Oljan är på flaska.

Citrus blandat med liniment, det är doften på denna massageolja. Eftersom det är en olja trodde jag att huden skulle bli oljig och kladdig när den applicerades men den går snabbt in i huden och kladdar inte alls. Jag masserade in hela kroppen och huden blev mjuk men jag kan tycka att citrusdoften ibland blev lite för intensiv. Om jag inte hade använt den så ofta hade den säkert känts fräschare än vad jag tyckte den var i slutet av testperioden. Jag kan känna att min hud känns mjukare nu än innan användandet av oljan men jag ser inga synliga resultat.

Jag tyckte dock att Body Focus Firming Lotion, som jag testade i den tidigare testomgången, var klart bättre.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: