Sök

Filmstjärnehår med Volumaster

2008-04-25

Har du tunt hår kan du nu äntligen få det där tjocka svallande filmstjärnehåret som du alltid velat ha. Björn Axén Tools Volumaster är skapad för att ge ökad hårvolym något som speciellt eftertraktas av skandinaver med fint och tunt hår.

Modell Betyg Pris Kommentar
Björn Axén Tools Volumaster 21/25 600 Snabbt och snyggt resultat

Sammanfattning

Volumaster ingår i en serie som lanserades hösten 2007 och den har utvecklats genom ett nära samarbete mellan OBH Nordica och Björn Axén. Mer volym är något man många gånger eftersträvar när man fixar sitt hår oavsett frisyr. Det som ofta kallas ”nordiskt hår” innebär ett fint men tunt hår där volym kan behövas. Volumaster ger verkligen volym snabbt och enkelt och det krävs inte speciellt mycket övning för att lära sig tekniken. Volumaster passar även dem som har tjockt hår. Produkten lyfter håret från hårbotten tack vare de keramiskt belagda värmeplattorna som har en utformning som påminner om de gamla våffeltängerna som gav krusat hår. Likt dessa tänger ger även Volumaster krusat hår men bara delar av det.

Inledning

Björn Axén Tools Volumaster
Material: Keramiska plattor
Effekt: 100-240 Volt
Strömbrytare: Nej
Bruksanvisning: Ja
Sladdlängd: 2,8 meter
Cirkapris: 600 kronor

Så gör du
Håret ska vara helt torrt och igenomkammat. Lämna kvar en del av det översta hårlagret som behålls rakt. Håret kommer automatiskt att få volym då det bärs upp av det undre håret där Volumaster använts. Genom att tupera den hårslinga som ska stylas får man bättre effekt och med någon typ av stylingprodukt som till exempel mousse får man ett mer långvarigt resultat. Kamma en cirka 5 cm bred hårslinga av underhåret och tupera. Placera hårslingan mellan värmeplattorna som placeras intill hårbotten med den tjockare delen av Volumaster nedåt. Tången ger resultat redan efter 1-2 sekunder och det är därför viktigt att man inte håller kvar den längre än så. Man får inte bättre resultat genom att hålla kvar tången längre och lång värmepåverkan är inte bra för håret. Vill man styla samma hårslinga en gång till så är det bättre att vänta tills håret har svalnat.

Vill man uppnå riktigt mycket volym så används Volumaster med fördel genom hela håret men endast på hårpartier närmast hårbotten och inte över hårets hela längder. Vill man däremot snabbt få lite liv i håret räcker det med att använda tången på enstaka partier. När man är klar med de delar av håret man valt så kan man antingen kamma eller borsta igenom håret så att tuperingen borstas ut. Det är nu man verkligen upplever att håret får rejäl volym och ett riktigt lyft. Vill man så kan man därefter fortsätta platta eller locka håret till önskad frisyr.

Resultat
Produkten ger verkligen volym och är även lättanvänd. Den enda nackdelen med produkten är att den inte har någon signallampa som talar om att den är elansluten eller uppvärmd. Tången är liten och smidig vilket gör att den är lätt att ta med sig.

Susan Bogyo 

Så gjorde vi: 
Produkten har använts på långt och ganska tjockt hår. Modellen har bedömts utifrån design, kvalitet, kapacitet, funktion samt värde för pengarna. Maxbetyg är 25 poäng.

KriterierBetygKommentar
Design4/5Greppvänlig
Kvalitet5/5Skonsamt material
Kapacitet5/5Ger snabbt resultat
Funktioner4/5Saknar signallampa
Prisvärde3/5Rimligt pris
Totalt21/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: