Sök

Eight hour cream: Torr och känslig hy?

2007-06-21

Smartson testar Elizabeth Ardens legendariska Eight hour serie för att se om ryktet talar sanning. Är den lika bra som den är uppskattad av kvinnor världen över?

Modell Betyg Pris Kommentar
Eight hour cream set 21/25 249 Klassiker

Sammanfattning

Elizabeth Ardens Eight hour har blivit en klassiker. Man brukar kunna köpa ett litet eight hour kit till taxfreepris när man flyger. Detta set består av tre produkter från Elizabeth Arden, handkräm, hudsalva och läppbalsam.

Inledning

Finns det något värre än att ha torra händer som svider och kliar? Att ta i hand och veta att det känns som sandpapper är inte roligt, speciellt inte om man ska göra ett första intryck. För att inte tala om torra läppar. Att le så de spricker eller att kyssa någon med torra spruckna läppar är också något man helst vill undvika. Det kan även vara besvärande med torra partier i ansiktet eller på övriga kroppen som lätt kliar eller känns irriterade. Detta kan du ganska enkelt motverka genom att försöka behandla partierna med produkter speciellt framtagna för detta. Elizabeth Arden Eight hour serie kan vara bra att använda. Handkräm och hudsalvan ger dock bäst resultat på riktigt torr hud då den annars kan bli ganska kladdig. Läppceratet är utmärkt och är mycket mjukgörande vid torra läppar. Dock luktar alla produkter ganska starkt av den karaktäristiska doften av Eight hour som en blandning av liniment och läkemedel. Det här aktuella flygplanskitet är mycket prisvärt (249 kr) med tanke på vad man får och vad produkterna kostar var för sig i butiken.

Elisabet Rosèn

Eight hour Hand treatment 75 ml
Handkrämen känns lätt och tunn till konsistensen. Den har den karaktäristiska doften av Eight hour cream som för tankarna till liniment och läkemedel. Lukten är ganska stark och fortsätter att dofta länge efter insmörjning. Krämen går inte heller omedelbart in i huden och kan på vissa ställen kännas lite kladdig ganska lång stund efter att den applicerats. Därför är det viktigt att inte överapplicera så räcker den också en längre tid. Bäst resultat ger den på riktigt torra händer då den kan vara en oumbärlig följeslagare i handväskan. Tuben är liten med skruvkork och är både lätt och tar inte mycket plats.

Eight hour Skin protectant 30 ml
En skyddande kräm som har blivit en riktig klassiker. Konsistensen är trög och lite tjock som en traditionell hudsalva. Den doftar, precis som handkrämen ganska starkt. Den är ganska kladdig och salvan går inte omedelbart in i huden då den lägger sig som ett skyddande lager ovanpå. Den behandlar endast torr hud vilket den gör mycket effektivt. När den väl gått in i huden så håller den sig mjuk ett tag. Krämen är dryg och man bör inte ta för mycket. Tuben är mycket liten och lätt och är därför praktisk att ha i handväskan. Går bra att behandla hud och läppar med men även torra och spruckna hundtassar.

Eight hour Lip protectant stick 3,7 gram
Eight hour läppbalsam på stift är hård till konsistensen och format som ett läppstift. Med denna form och förpackning är krämen enkel att applicera på läpparna. Den är mycket mjukgörande. Dock luktar den ganska starkt vilket inte alltid känns så mysigt. Läppstiftet är litet och lätt och hatten sitter på bra. En klassisk förpackning som platsar lika bra i sminknecessären som i fickan.

Kriterier

Betyg

Kvalitet

5/5

Applicering

3/5

Resultat

4/5

Förpackning

4/5

Prisvärde

5/5

Total

21/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: