Sök
Duell: Hårshampo

Duell: Hårshampo

Duell: Hårshampo

2009-12-14

Både Tresemmé och Syoss lanserar sina hårprodukter med budskapet att man får salongskvalitet till lägre pris. Vi har testat schampo och balsam från respektive tillverkare. Läs vem som vinner duellen?

Modell Betyg Pris Kommentar
Tresemmé 18/25 90 Vinner med knapp marginal
Syoss 17/25 70 Bra storlek på flaskorna

Och vinnaren är…
Det skiljer inte mycket i resultat mellan Tresemmé och Syoss. Båda hårvårdsprodukterna håller god kvalitet till ett bra pris. Tresemmés produkter är dock snäppet bättre, i synnerhet deras balsam som ger ett blankare och mer lättskött hår vid styling. Det är även drygare än konkurrentens balsam. Båda tillverkarnas schampo har en härlig konsistens och det räcker med en lagom stor klick för att täcka hela håret. Båda ger rikligt med lödder även om det tar ett par sekunder med Syoss schampo. Produkterna sköljs enkelt ur håret som känns rent efteråt. Syoss storlek på flaskorna är klart mer användarvänliga än Tresemmés jätteflaskor som hade varit mer användarvänliga om de försetts med en pump. I det stora hela kan man säga att båda produkterna är jämbördiga. Men Tresemmés produkter är en aning bättre då Syossbalsam inte är tillräckligt dryg eller reder ut håret på bästa sätt.

Tresemmé - Vinner med knapp marginal
Tresemmé
Betyg:
18/25
Serie:Vitamin E Moisture rich
Volym: 900 ml
Cirkapris: 90 kronor per produkt
Om produkten: Salongsstora produkter som ska vara av professionell kvalitet för alla hårtyper. Flaskorna rymmer 900 ml och finns att köpa i matvarubutiken. Välj mellan fyra olika serier: Pro vitamin B5 healthy volume för fint och livlöst hår, Vitamin B12 & kerastin Anti breakage för extra torrt eller skadat hår, Vitamin E & aloe Colour revitalsing för färgat hår och Vitamin E Moisture rich för normalt till torrt hår. Vi har testat Vitamin E Moisture rich.  

Kvalitet: 4/5
Applicering: 4/5
Resultat: 4/5
Förpackning: 2/5
Prisvärde: 4/5
Totalt: 18/25

Syoss - Bra storlek på flaskorna
Syoss
Betyg:
17/25
Serie: Shine boost
Volym: 500 ml
Cirkapris: 70 kronor per produkt

Om produkten: Syoss hårvårdsprodukter lovar samma professionella resultat som du upplever efter ett frisörbesök. Flaskorna rymmer 500 ml och har en design som ska förstärka känslan av kvalitet och exklusivitet. Produkterna ska vara lättillgängliga och finns därför att köpa i matvarubutiken. Syoss har fyra serier: Shine boost för sprött och glanslöst hår, Repair therapy för torrt och skadat hår, Color protect för färgat, tonat och slingat hår och Volume lift för fint och kraftlöst hår. Vi har testat Shine boost.

Kvalitet: 3/5
Applicering: 3/5
Resultat: 3/5
Förpackning: 4/5
Prisvärde: 4/5
Totalt: 17/25

Så gjorde vi: Susan Bogyo har testat hårprodukterna i långt tjockt hår med jämna toppar och mörk färgnyans. Därefter har produkterna bedömts utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyget är 25 poäng.

Kundkontakt:
www.syoss.se
www.tresemme.se
 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: