Sök

Body focus: Fokus på kroppen

2007-04-18

Trimmandet inför beach 2007 är i full gång för många och förutom motion och kost så kan man ägna sig åt krämer som lovar fastare kropp. Här tittar vi på två produkter från Body focus serien.

Modell Pris Kommentar
Body Focus Cellulite Serum 345 Doft som stannar kvar
Body Focus Firming Lotion 345 Kroppslotion

Sammanfattning

När bikinisäsongen närmar sig och man tittar sig i spegeln och ser hur celluliterna börjar smyga sig på, har man två val. Antingen accepterar man att tiden har sin gång och inser att generna inte var så bra som man trodde, eller så ger man sig in i en djungel av krämer som ska förbättra utseendet. Jag gjorde det sistnämnda och provade två produkter från Body shops serie Body focus.

Inledning

Om produkterna
Body focus är en serie med fem produkter för kroppsvård. Produkterna erbjuder naturligt baserade ingredienser som riktar sig till specifika områden på kroppen. Resultat utlovas om man använder krämerna under längre perioder. Två av seriens produkter har testats här; Cellulite Serum och Firming Lotion.

Så gjorde vi
Under sex veckor testades produkterna enligt instruktioner varje dag, både morgon och kväll.

Body Focus Cellulite Serum (200 ml)
Tillverkaren utlovar förbättrat utseende och smidighet på hud med celluliter efter sex veckor. Den finns på flaska med pump. Krämen masseras in både morgon och kväll med uppåtgående cirkelrörelser.

Det första man slås av när man använder krämen första gången är den starka, nästan linimentliknande doften. Konsistensen är perfekt, inte för rinnande och inte för tjock. När man sedan masserar in den känns det som tigerbalsam, det kyler och stramar på de områden man smörjt in, men bara för en stund. Ändå känns krämen behaglig mot huden och den är mjuk och lätt att applicera. Tyvärr sätter sig den starka doften i både lakan och kläder och stannar kvar där. Det skulle man kanske stå ut med om krämen hade gjort underverk men tyvärr ser jag ingen skillnad efter dessa sex veckor, vilket dokumenterades med bilder.

Body Focus Firming Lotion (250 ml)
Produkten ska enligt tillverkaren förbättra hudens smidighet och spänst redan efter fyra veckor. Lotionen är på pumpflaska.

Även denna kräms konsistens är mycket bra. Den doftar fräscht och går direkt in i huden utan att kladda. Jag använde den till hela kroppen och den var riktigt skön som kroppslotion men spänstigare hud fick jag knappast. Däremot mjukare eftersom jag i vanliga fall är ganska slarvig med att smörja in mig och nu fick min hud kontinuerligt med fukt. Om man bara är ute efter en skön och väldoftande lotion kan jag rekommendera den men vill man ha mirakel får man fortsätta leta.

Mariana Nordenback

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: