Sök

Ansiktsmask: Törstsläckare för torr hud

2007-04-10

Den svenska kylan påverkar obarmhärtigt vår stackars hud och därför känns den oftast torr och blek efter vintern. Man får ta till alla möjliga knep och hjälpmedel för att återställa balansen i huden, till exempel en fuktgivande ansiktsmask.

Modell Betyg Pris Kommentar
Hydra Floral Anti-pollution 21/25 340 Törstsläckare för torr hud

Sammanfattning

Brukar du gå på Spa eller ansiktsbehandlingar så kan det hända att du blivit behandlad med Decléors produkter, eftersom deras produkter används av hudterapeuter. Det går dock att få tag på deras hudvårdsprodukter även i några av de stora varuhusen i Sverige. Jag kände mig lite halvdesperat med mitt vintertorra ansikte som skrek efter fukt och bestämde mig därför för att prova en fuktgivande ansiktsmask från Decléor, Hydra Floral Anti-pollution ”Flower Essence” Moisturising mask.

Inledning

Om produkten
Decléors produkter har som syfte att skydda huden med kraften från växtextrakt. Deras produkter går under benämningen aromaterapi. Aromaterapi är en terapiform där man använder sig av växternas naturliga aromatiska beståndsdelar, så kallade eteriska oljor. De kan till exempel droppas i en aromalampa, användas för inhalation men även blandas i massageolja eller i skönhetsprodukter.

Hydra Floral är en fuktgivande ansiktsmask som även sägs skydda huden. Emulsionen har en lätt konsistens som passar bäst för normal till blandhud. Återfuktar både på ytan och på djupet och skyddar mot föroreningar. Den ska släta ut torrhetslinjer och tillföra huden mineraler och vitaminer. Följande ingredienser som finns i masken sägs återfukta huden omedelbart samt ge en djupverkande och fuktgivande effekt:
- Phyto-aromatiskt vatten från mynta och apelsinblomma
- Havsalgsextraktet kodium kombinerat med växtolja av hasselnöt

Så gjorde vi:
Masken användes en till två gånger per vecka i 5 till 10 minuter, under en treveckorsperiod på normal/blandhud som kändes torr och stram.

Användning
För optimal effekt rekommenderar tillverkaren två droppar av Decléors Aromessence™ Néroli under emulsionen. Masken ska appliceras en till två gånger i veckan. Den läggs som ett tjockt lager på rengjort ansikte och hals. Låt den verka i 5 till 10 minuter och därefter ska det som finns kvar i ansiktet tas bort med ansiktsvatten på en bomullstuss. Decléors försäljare på Åhléns city i Stockholm gav som förslag att om man känner sig riktigt torr så kan man till och med ha på sig masken under en hel natt.

Testresultat
Fuktmasken har en fräsch och lätt konsistens precis som Decléor själva beskriver den. Jag får en känsla av att vara hos en hudterapeut när den friska apelsindoften från emulsionen når min näsa. Det är så aromaterapi fungerar eftersom doften är en del av behandlingen. Precis när produkten börjar verka så känner jag också doften av mint sprida sig och det kittlar i näsborrarna. Själv tycker jag om ganska starka dofter och jag vill gärna att skönhetsprodukter ska ha en fräsch doft. Men personer som har svårt för dofter ska kanske inte använda Hydral Floral, eftersom doften är distinkt. Förpackningen är i tubform med en skruvkork. Det är enkelt att klämma fram innehållet och det är lätt att applicera masken på ansiktet.

Jag kan verkligen se hur fuktmasken försvinner in i huden. Från att ha legat på huden som en vit hinna så ser jag den inte längre efter fem minuter. Min hud är som en törstig växt som suger i sig vatten. Dock inte så torr så att jag inte skulle behöva ta bort resten när tio minuter har gått. När jag har tagit bort överskottet med ansiktsvatten så känns huden fortfarande lite kletig, men bara en liten stund. Om man vill ha bort det sista kan man också trycka lite lätt med en ansiktsservett. Det uppstår en liten rodnad på vissa partier av mitt ansikte men det lägger sig snart.

Efter att ha tagit på en ansiktskräm så känns huden fräsch som en nyponros. Jag återfick lite färg i ansiktet och känslan sitter fortfarande i efter några timmar. Redan efter första gången märkte jag skillnad och när tre veckor med regelbunden användning gått, så kändes min hud betydligt lenare och piggare. Visst finns det billigare ansiktsmasker att köpa men i och med att resultatet både är tydligt och omedelbart är produkten prisvärd. Decléor Hydral Floral är som balsam för huden och faktiskt även lite för själen tack vare doftsensationerna.

Jannica Pallin

Kvalitet5/5
Applicering5/5
Resultat4/5
Förpackning4/5
Prisvärde3/5
Totalt21/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: