Sök
Topp 5 Bästa sminkväskan

Topp 5 Bästa sminkväskan

Topp 5 Bästa sminkväskan

2010-01-22

Smartson presenterar 5 bra alternativ för att lyckas med ansiktsmakeupen.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clarins Beauty flash balm 22/25 340 Håller huden fräsch i timmar
Laura Mercier Mineral powder 24/25 375 Stålande resultat
Clinique Quick Blush 17/25 325 Genialisk förpackning
IsaDora Build-up mascara 24/25 115 Håller vad den lovar
Elisabeth Arden Color 21/25 225 Ger färg och fukt

Sammanfattning

 

Inledning

Så gjorde vi:
Produkterna har testats och betygsatts med avseende på kvalitet, applicering, resultat/hållbarhet, förpackning/funktion och prisvärde. Produkterna är hämtade från våra jämförande tester. Maxbetyget är 25 poäng.

Primer
Clarins Beauty flash balm

ClarinsDenna primer används med fördel som grund under din foundation. Den doftar behagligt och är smidig att applicera och lämnar en jämn yta på huden. Undvik att applicera produkten på pannan om du har fet hy då det lätt kan se lite flottig ut. På de partier där mycket kräm lagrats kan det smula sig en aning. Att applicera foundation på primern går utmärkt. Efter en hel dag ser underlaget lika fräscht ut som det gjorde när det lades på. Beauty flash balm gör helt klart att sminket sitter bättre och produkten används även med fördel utan smink.


Läs mer

Mineralpuder
Laura MercierMineral powder

Laura Mercier Laura Merciers mineralpuder ger ett strålande resultat som varar hela dagen. Pudret täcker bra utan att ge känslan av att täppa igen porerna samt att den ger en mycket naturlig look. Produkten innehåller krossade pärlor som ger ansiktet en fin lyster. Dosan är greppvänlig och lättanvänd tack vare smidig konstruktion. Locket är rymligt och används med fördel när pudret ska arbetas in i borsten. Dosan har även en roterande förslutningskapsel vilket gör att man undviker onödigt spill. Det finns olika sorters borstar att köpa till, de för mer täckande resultat och de för normal hy.


Läs mer

Rouge
Clinique Quick Blush

Clinique Quick BlushDenna rouge från Clinique kombinerar rouge och borste i en och samma förpackning som är liten nog att bära med i handväskan. Produkten har en creme-puder formula och när borsten skruvas upp i locket tar den med sig lagom mängd rouge.Borsten är dock en aning kompakt och koncentrerar all rouge till en punkt på kinden. Quick Blush ger ett resultat som varar hela dagen. Men med det faktum att hela förpackningen måste slängas när rouget är slut kan vi inte ge högre betyg då detta varken är ekonomiskt eller miljövänligt.

Läs mer

Vattenfast mascara
IsaDora Build-up mascara

IsaDora Build-up mascara För dig som använder vattenfast mascara är IsaDora Build-up mascara ett riktigt bra alternativ. Produkten ger långa fransar och intensiv blick och precis som namnet antyder fås bäst effekt om flera lager byggs upp vilket ger volym. Den kan dock kännas något torr i konsistensen. Stråborsten är enkel att applicera med och fransarna får riktigt fin böj, den fungerar även bra på de undre fransarna. Resultatet är ihållande, även när fransarna utsätts för vatten. Med en bra ögonmakeup remover är mascaran enkel att tvätta bort. En mycket prisvärd mascara som håller vad den lovar.
Läs mer

Fuktgivande läppstift
Elisabeth Arden Color intrigue effects lipstick

Elisabeth ArdenLäppstift hör inte bara festen till utan passar även bra till vardagsmakeupen.  Detta läppstift från Elisabeth Arden har en mjuk konsistens som är lätt att applicera. Produkten lägger sig som ett tunt lägger på läpparna men ger ändå tillräckligt med färg. De fuktgivande ingredienserna ska enligt tillverkaren optimera läpparnas naturliga fuktbalans. Den fuktgivande känslan är hög och läpparna känns mjuka. Även om produkten inte helt försvinner efter en måltid så är det ändå nödvändigt att bättra på. Trots något högt pris är produkten väl värd att investera i då läppstiftet vårdar läpparna samtidigt som det sitter bra.

Läs mer

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: