Sök
Test - YSL - Touche Eclat

Test - YSL - Touche Eclat

En modellfavorit

2010-12-10

Den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent är älskad av många och en riktig klassiker i modevärldens sminkväskor där den har erövrat en form av kultstatus. Men lever den upp till hypen?

ToucheEclat-betyg

Kultprodukt
Yves Saint Laurent är ett välkänt varumärke inom mode och skönhet och den lilla concealerpennan Touche Éclat är antagligen den mest kända produkten de säljer. Denna stilrena guldfärgade hylsa ger på ett märkligt sätt en känsla av Parisisk lyx och flärd och en livstil som man annars kanske inte haft råd med.  Hollywoods och alla modellers storfavorit har mycket att leva upp till och med bara tre färger kan man undra ifall det täcker in alla hudtoner?
Nr 1 som är en lätt rosa nyans ska täcka blå toner. Nr 2 med en lätt gul nyans döljer de röda partierna och nr 3 den mörkaste nyansen  passar bäst till mörkare hy eller solbränna. Produkten dispenseras i penseln genom ett lätt tryck på knappen längst ut på pennan som innehåller ynka 2.5 milliliter.

Resultat
Det här är en ganska dyr produkt som fungerar bättre som highlighter än som korrigerare och kommer inte kunna täcka väldigt mörka ringa under ögonen. Många missuppfattar kanske att det är en concealer men den marknadsförs inte som det och bör därför inte heller bedömas efter de kriterierna. Touche Éclat kommer i en snygg klickpenna och har ljusreflekterande partiklar som låter ljuset studsa av ansiktet och ger därför en illusion av jämnare och ljusare hudton. Resultatet är väldigt naturligt och lätta mörka ringar och röda partier försvinner mirakulöst. Men med så få färgval kommer inte de med mörk hudton att kunna hitta en färg de kan använda. Den mörkaste färgen nr 3 kan för dem med mellanmörk hud enkelt användas som en concealer under ögonen medan de andra färgerna kan användas som highlighters. 

För den med mörk hudton kan man kanske använda nr 3 som highlighter men den är ganska orange i tonen. Det är en ganska stor besvikelse att färgvalet är så begränsat trots en multikulturell värld. Utformningen av klickpennan är inte den mest genomtänkta  heller och problemet är att den kan haka upp sig och sluta att fungera. Den medföljande borsten som produkten dispenserar i är heller inte den mest hygieniska lösningen men det är praktiskt för applicering på språng då man inte behöver ha med sig en extra borste. Doften är mild, konsistensen tunn och lättapplicerad men produkten är dyr och man får väldigt lite för pengarna. Touche Éclat är mer av en lyxprodukt än en produkt som man inte kan leva utan. Det finns massa andra produkter som gör ett bättre jobb för en billigare peng, men känner man att man har resurserna så är produkten inte dålig på något sätt.

Så gjorde vi
Produkten testades i färgerna 1, 2 och 3 som highlighter och korrigerare för att ljusa upp och täcka ojämnheter  i ansiktet.