Sök
Test - Triple touch compact

Test - Triple touch compact

Linn Björklund: ”Ett måste för sminkväskan”

2010-08-27

Jag brukar inte tycka om så kallade flera-i-en-produkter men efter att ha testat Triple touch compact är jag beredd att buga mig för konceptet.

Modell Betyg Pris Kommentar
Triple touch compact 24 500 Täcker perfekt

Sammanfattning

Triple touch compact är en produkt som kombinerar primer, concealer och puder i en dosa. Enligt tillverkaren är produkterna klassade som vårdande hudvård mer än traditionell makeup.

Inledning

Underbart underlag
Underlagsprodukterna fungerar fantastiskt, de jämnar ut fina linjer och täcker effektivt. Resultatet blir så pass bra att puder inte alltid behövs. De båda halvmånarna innehåller en formula som smälter i kontakt med huden. Det gör att produkterna snabbt och utan arbete flyter samman med huden och ger ett väldigt naturligt resultat. Formulan gör även produkterna dryga, det räcker med ett lätt fingerdrag i varje halvmåne för att få piggare ögon. Konsistensen är tunn, mjuk och lätt, även om den täckande concealern är något krämigare. Just lättheten är något som uppskattas för användning på de känsliga ögonpartierna. Concealern har dessutom SPF 15.

Letandet är över
Även om pudret inte alltid behövs så kan det varmt rekommenderas. Det är det bästa jag någonsin har använt och uppfyller på riktigt alla de egenskaper som utlovas i makeup-reklamer. Pudret blir ett med huden, är lent, lätt och framförallt torkar det inte ut huden. Inga fler stramande kinder eller framhävda fina linjer, bara en fräsch och pigg spegelbild. Pudret har också SPF 10 vilket ger ett bra grundskydd mot solen. Med i förpackningen finns en puff för applicering av pudret medan underlagsprodukterna appliceras med fingertoppen. Det är lätt att växla mellan dosans ”våningar” och det finns även en spegel som gör förpackningen komplett. Det enda som drar ned betyget något är priset, som i och för sig är överkomligt, men ett lägre pris hade gett full pott.

Så gjorde vi

Produkten är testat och betygsatt efter kriterierna konsistens, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Triple touch compact - Täcker perfektbetyg

Volym: 15 gram
Nyanser: Light, medium, dark

Konsistens 5/5
Applicering 5/5
Resultat 5/5
Förpackning 5/5
Prisvärde 4/5
Cirkapris: 500 kronor