Sök
Test - Tressemme 24 Hour Body

Test - Tressemme 24 Hour Body

Volym som inte viker

2010-11-11

Tresemmé utlovar en hårprodukt som inte bara ske ge volym och naturlig mjukhet. Den ska dessutom hålla i 24 timmar. Volymen håller, det stämmer. Men om den är speciellt stor är en annan fråga.

Tresemme24-2betyg

 

Om produkten
Med hjälp av en blow dry lotion från Tresemmés 24 Hour Body, ska håret få extra volym som håller i upp till 24 timmar. Det låter helt fantastiskt och faktum är att de håller vad de lovar.
Instruktionerna lyder att man ska spraya över hela håret samt i hårbottnen på handdukstorkat hår. Därefter ska man avsluta med 24Hour Body Finnishing Spray. Det står ingenting om huruvida man ska borsta, föna eller på annat sätt försöka påverka volymen. 

Lätt att applicera
Sprayen är lätt att applicera och håret blir varken strävt eller kladdigt. Den tas snabbt upp och visar direkt prov på en volymgivande effekt. Volymen är dock inte av de mått som man förväntar sig. Jag har uppnått samma effekt genom att spraya vanligt hårspray i hårbottnen, dock med lite strävare resultat. Så besvikelsen var stor då jag förväntat mig resultat liknande de på Tresemmés reklambilder.

Volym som håller
Även om volymen inte når skyarna så håller den sig i 24 timmar som utlovat.  Även efter en natts sömn ser håret fylligt ut. Genom att rufsa till håret närmast hårbottnen lite då och då håller den till och med längre. Men trots ihärdigt fönande, försiktigt borstande och noggrant applicerande blir det aldrig någon dramatisk volym.

Tresemme24-1

Salongskänsla till lågt pris
Flaskan, som går i svart och rosa, har en snygg design som gör sig utmärkt i badrumsskåpet. Sprayen har en härlig söt doft som påminner om de produkter man använder på hårsalonger. Den ger en lite lyxig känsla helt enkelt. Håret känns mjukt och följsamt, som lovat, och lämnar inga spår av att ha stylats. Att produkten dessutom kostar under hundralappen är en ren bonus.

Fakta
Tresemmé 24 Hour Body -  Blow Dry Lotion
Förpackning: Sprayflaska 250 ml
Pris: ca 85:-