Sök
Test - Sheer Cover

Test - Sheer Cover

Sheer Cover: Håller hela dagen

2010-11-23

Sheer Cover lovar med kändistäta annonsfilmer att skapa en puderlätt finish och förbättra din hy. Efter fyra veckors användning kan jag konstatera att endast ett av dessa löften infrias.

Sheercover-betyg

 

Att börja använda mineralpuder är något av en utmaning, med sitt kit av produkter och appliceringstekniker, men som är väl värt ansträngningen när man väl bemästrat tekniken. När man får ordning på de cirkulära borströrelserna skapar man enkelt en jämn och lätt finish. Just Sheer Cover är särskilt bra i dessa aspekter - borsten är smidig, och pudret absorberas lätt av huden och skapar en silkeslen, matt, jämn yta. Det som kan vara lite svårt är att dosera pudret i dosans lock, vilket kan leda till några mindre lyckade appliceringar till en början. Som tur var är produkten så pass tunn att det är i princip omöjligt att få en kakliknande ansiktsmask som resultat.

Sheercover-1
Om man tittar lite närmare på lockets design är den svårhanterad på det sättet att man inte kan ta med sig dosan över dagen i sin väska. När den inte ligger rak sipprar pudret ut i locket, för att sedan spridas över ens händer när man öppnar dosan. Den blir därför något att lämna hemma vid spegeln över dagarna.

Sheer Cover Base Perfector är mjuk och lättapplicerad, men som helhet har Sheer Cover sin reklam till trots inte förbättrat min hy nämnvärt. Mineralpudret täcker tunt, vilket kräver att jag använder mer concealer än jag normalt sett gör med  flytande foundation. Slutsatsen blir att detta är en utmärkt foundation när man inte har behov av att täcka eller jämna ut sin hy utan mer matta ytan och balansera ut sin färg.  Den håller dessutom en hel arbetsdag.

Sammanfattningsvis är Sheer Cover en lättäckande, lättapplicerad, prisvärd mineralfoundation med en dosa med förbättringspotential.  


Så gjorde vi
I fyra veckor testade jag Sheer Cover Mineral Foundation i den ljusa nyansen Bisque, vilken applicerades med Sheer Covers Powder Brush. För att förbereda huden innan applicering använde jag Sheer Cover Base Perfector, en transparent primer. Detta till priset av cirka 500 kronor.