Sök
Test - Maybelline The eraser

Test - Maybelline The eraser

Vrid fram lystern

2011-11-10

Maybellines nya foundation The eraser by instant anti-age har en applikator som ska täcka linjer och rynkor på ett effektivt sätt. Smartson har självklart testat hur bra den är.

Maybelline The eraser_betyg

The Eraser är en av höstens nya foundations och den finns i många nyanser. Applikatorn ska göra appliceringen enkel och formulan ska dölja och reducera de första ålderstecknena. Ingredienserna kollagen och gojibär ska reducera ålderstecken enligt tillverkaren. Då denna del är svårtestad har vi valt att fokusera på hur lättapplicerad den är samt hur bra resultatet blir.

Maybelline The eraser-1Rund och mjuk applikator
Den patenterade applikatorn har en rundad topp som är mjuk och len mot huden. Den består av tusentals mikrofibrer och, precis som tillverkaren menar, fyller och slätar den ut på ett bra sätt. För att få upp foundation i applikatorn vrider man på toppen av flaskan. Det är viktigt att inte vrida för många gånger då det är lätt hänt att det kommer för stor mängd foundation vilket gör appliceringen kladdig och man måste torka bort överflödet med fingrarna eller en  bomullsrondell. Tar du däremot för lite fondation är det svårt att få ett jämnt resultat, speciellt om du har lite skavanker i anskiktet. Man får ofta ta till fingrarna för att  jämna ut vid till exempelt näsan, halsen samt upp mot hårlinjen.

Jämnt och ihållande resultat
The Eraser går smidigt in i huden och lämnar en jämn och fin yta. Produkten är dryg och huden andas och känns inte igentäppt. Underlagskrämen sitter bra men i slutet av dagen är man ganska blank i t-zonen. Ett tips för att undvika glansig t-zon är att använda en primer under din foundation. Läs vår primerduell mellan Maybelline och Lumene här. I det stora hela ger denna foundation fin lyster och fyller ut linjer och rynkor. Förpackningen i plast är smidig och lätt att förvara i sminkväskan. Priset på 150 kronor gör produkten prisvärd och dess dryga konsistens gör att den kommer att räcka länge.

Tips
Välj rätt nyans genom att applicera lite foundation på insidan av underarmen eller på nederdelen av käken. Färgnyansen ska vara så lik din egen hudton som möjligt. Ta hellre en ljusare än en mörkare nyans då det är lättare att justera färgnivån med ett solpuder eller rouge.

Så gjorde vi
Maybelline The eraser by instant anti-age har använts under ett par veckor. Produkten har bedömts utifrån applicering, konsistens, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Om produkten
Innehåller: Kollagen och gojibär. SPF 18.
Funktion: Ska reducera ålderstecken samt täcka linjer och rynkor.
Volym: 20 ml
Cirkapris/ml: 7,50 kronor
Cirkapris: 150 kronor
Köpinfo: www.maybelline.se