Sök
Test - MAC Pro Longwear SPF10

Test - MAC Pro Longwear SPF10

15 timmars perfektion

2010-10-15

En ny foundation som klarar av alla miljöförhållanden och håller sig fräsch i upp till 15 timmar. Den stora frågan är varför tillverkaren inte satsat på en högre solskyddsfaktor.

Modell Betyg Pris Kommentar
MAC Pro Longwear SPF10 23/25 290 Hyllad foundation

Applicering: 5/5
Resultat: 5/5
Prisvärde: 3/5
Doft: 5/5
Förpackning: 5/5
Totalt: 23/25

MAC Pro Longwear SPF10 är en foundation som utlovar upp till 15 timmars effektivt resultat oavsett miljöförhållande. Formulan ska reglera oljor i huden och hålla din makeup fräsch, naturlig och felfri under såväl kalla som varma förhållanden.

Stilren design
Den här foundationen kommer i en genomskinlig glasflaska med svart pump vilket är att föredra för en produkt som denna då man lättare kan reglera mängden foundation som kommer ut. Pumpen har även en låsmekanism vilket underlättar vid resor och transport men glasflaskan kan gå sönder om man skulle tappa den.

Vattenbaserat underlag
MAC Pro Longwear är vattenbaserad, högpigmenterad, lätt i konsistensen och lämpar sig för alla hudtyper. Applikationen rekommenderas med en foundationborste från MAC men man kan även använda fingrarna om man hellre vill det. Produkten har ingen specifik doft utan är helt neutral och borde därför även lämpa sig för allergiker. Färgutbudet består av 16 olika nyanser i såväl varma som kalla nyanser. MAC Pro longwear har en solskyddsfaktor på 10 och bör under dagtid kompletterad med en extern faktor på minst 15.

Resultat
Lätt produkt att arbeta in. Den täpper inte till porer och behöver inte fixeras med puder. Resultatet blir lätt och naturligt både med fingrar och borste och resultatet håller sig hela dagen. Den utlovade hållbarheten på 15 timmar stämmer bra. Den här foundationen är väldigt högpigmenterad och lättflytande och kommer därför att fastna i varje liten torr flaga man har på huden. Jag rekommenderar därför att använda en ganska rik ansiktskräm eller någon typ av primer innan så att produkten glider på lättare. Om man har väldigt fet hy kan man hoppa över den rika ansiktskrämen och bara använda primer eller någon form av mattare produkt. Eftersom man måste ha ett fuktigt ansikte passar kanske inte denna produkt dig som har kronisk torr och fnasig hy.

Resultat

Om man ändå vill prova produkten rekommenderar jag applicering med en blöt svamp. Produkten bör duttas på så att man inte micro-exfolierar upp hudflagor som man gör med en borste. Men 16 färger att välja på är det lätt att hitta sin färgmatchning, man ska inte bli avskräckt av att produkten ser väldigt gul ut i vissa nyanser för resultatet blir mer beige/rosa efter applikation. Jag personligen skulle behöva en mer starkare gul underton. För att önskvärt resultat ska uppnås är en bra färgmatchning det viktigaste. Om du har rätt färg spelar det inte så stor roll hur du applicerar produkten då den helt ska försvinna in i den egna hudfärgen. Trots att färgen inte är helt vad jag önskar att det skulle vara är det här en helt lysande produkt som har en medeltäckning, minimerar användandet av concealer och håller hela dagen.
Solskyddsfaktorn som finns i Pro longwear är inte tillräcklig på faktor 10. Hur har MAC missat att rekommenderat effektivt solskydd är minst faktor 15? Trots den lite för rosa/beiga formulan och bristen på solskyddsfaktor är det här den bästa flytande foundationen jag har provat från tillverkaren och jag rekommenderar den varmt.

Snabbfakta
För all hudtyper
Volym: 30 ml
Cirkapris: 290 kronor

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: