Sök
Test - Lumene Wild rose natural lipstick

Test - Lumene Wild rose natural lipstick

Vårdande läppstift i naturliga färger

2010-12-06

Lumene Wild rose natural lipstick är ett läppstift gjort på naturliga ingredienser som ska verka vårdande och skyddande. Läppstiftet lanseras som ett mellanting mellan läppglans och läppstift, men är det verkligen så?

Lumene Wild rose natural lipstick
Naturligt läppstift
Lumenes nya läppstift uppges innehålla över 98% naturliga ingredienser och finns i tolv naturliga nyanser. Färgerna går i beigea och rosa toner. Läppstiftet ska vara vårdande, krämigt och fritt från konserveringsmedel.

Tråkig hylsa
Läppstifthylsan känns tråkig och plastig vilket gör att den där lyxiga känslan saknas. Hylsan är däremot lätt att öppna och stänga så rent funktionsmässigt har den inga brister.

För krämigt men doftar gott
Läppstiftet är väldigt krämigt och om du inte vill ha för mycket av det goda är det bästa att använda en läppensel. För att läppstiftet inte ska flyta ut kan det även vara bra att använda en läppenna längs konturerna. Doften påminner lite om godis blandat med svarta vinbär vilket inte är helt fel.

Före - Efter

Mer ett läppstift än ett läppbalsam
Kvaliteten på läppstiftet är riktigt bra med tanke på priset men tyvärr är det alldeles för krämigt. I jämförelse med liknande produkter är resultatet mer likt ett läppstift än ett läppbalsam. Det är heller inte lika vårdande som ett läppbalsam. Färgerna är precis i min smak och går verkligen i naturliga nyanser, även om de inte är särskilt diskreta. För den som letar efter ett prisvärt läppstift med starka pigment i naturliga färger är detta ett kap.

Så gjorde vi
Vi testade Lumene Wild rose lipstick i färgen 3 Rose nude. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.

Snabbfakta
Vårdande läppstift med över 98% naturliga ingredienser
Volym: 3,8 gram
Cirkapris: 105 kronor