Sök
Test - Lumene Wild rose moisture lipstick SPF15

Test - Lumene Wild rose moisture lipstick SPF15

På allas läppar

2011-07-22

Med serien Mad Men blev röda läppar modernt igen och visst är det svårslaget. Inget får en kvinna att se så kvinnlig och raffinerad ut som ett par målade läppar.

Lumene wild rose_betyg

Klassiskt rött
Det är något speciellt med läppstift ändå. Så fort man får lite färg på läpparna ser man mer sofistikerad ut helt enkelt. Inget piffar heller upp en alldaglig outfit som ett par målade läppar. Lumenes nya läppstiftserie Wild rose moisture lipstick SPF15 är inget undantag. Efter att ha gått igenom tio av de 24 färgerna i serien hittar jag flera färger som passar mig.

Jag bestämmer mig för att först testa den lite mer diskreta färgen Hot Wind innan jag beger mig ner på stan för att ta en fika med en väninna. Läppstiftet har en härligt krämig konsistens och är lätt att applicera precis där man vill ha det. Efter ett lager är färgen något transparent, vill man ha en mer intensiv färg får man måla på ett lager till. Resultatet är en sidenmatt med lite rödorange färg. Jag känner mig så chick att jag till och med bestämmer mig för att ta på mig en klänning. Sådan inverkan har Lumenes läppstift på mig.

Kyss- och fikatest
Efter att ha provat om Lumenes läppstift håller för en kyss av sambon, vilket det gör, beger jag mig ner på stan. Under fikat med väninnan passar jag på att testa vad Wild rose moisture lipstick går för egentligen. Klarar läppstiftet en fika eller kommer det: a) ha försvunnit under fikat eller b) smetats ut både på kaffekoppen och runt munnen? Nej då, efter en cappuccino och en makron sitter färgen som den ska. Möjligen är den lite svagare men det är också allt. Däremot upptäcker jag att läpparna känns torra, nästan som om de har täckts av ett tunt lager puder. Instinktivt plockar jag upp mitt läppbalsam, stryker på ett lager och inser med fasa att jag ju har läppstift på mig. Men, färgen sitter med den enda skillnaden att den nu är lite blankare av mitt läppglans. Perfekt.

Lumene wild rose moisture lipstick

Solskyddsfaktor 15

Några dagar senare bestämmer jag mig för att åka ut till Vaxholm över dagen med sambon och vad passar väl bättre än att måla på ett par röda läppar? Denna gång provar jag därför färgen Flowers, som har en klar röd nyans. Stiligt.  Solen skiner under båtresan och jag bränner näsan. Som tur är har läppstiftet solskyddsfaktor 15, vilket gör att läpparna har det skydd de behöver.

Kontorssnygg
Några dagar senare ringer en väninna och berättar att hon har fått ett nytt jobb som innebär både passerkort och klädkod. Vi bestämmer oss för att gå ut och fira och självklart tar jag med mig läppstiften från Lumene. Nytt jobb kräver ju faktiskt ett nytt läppstift. Med Lumene Wild rose moisture lipstick SPF15 får du ett bra och snyggt läppstift för en billig penning.

Så gjorde vi
Jag använde läppstiftet under fyra dagar i sträck. Dessutom gjorde jag hållbarhetstester så som fikaprov (håller läppstiftet för en cappuccino och en kaka), kysstest (klarar det en kyss) samt tidsprovet (hur länge sitter färgen på läpparna).

Om produkten
Lumene Wild rose lipstick lanserades första gången 1970 och är idag en klassiker i Lumenes sortiment. Nu har läppstiftet ersatts av Lumene Wild rose moisture lipstick SPF15. Läppstiftet innehåller fröolja från norska nypon och sheasmör som ska återfukta läpparna. Dessutom är stiftet berikat med både C- och E-vitamin. Produkten har solskyddsfaktor 15 och finns i 24 färger, indelade i färgfamiljerna rosa, röd och nude (hudfärgat).

Cirkapris: 105 kr/3,8 gram. Finns i butik från och med augusti 2011.
Köpinfo: www.lumene.se