Sök
Test - Lumene Natural code matt makeup

Test - Lumene Natural code matt makeup

Renande underlagskräm

2010-06-15

Lumenes sminkserie Natural code riktar sig till den unga konsumenten som lätt drabbas av orenheter i huden. Vi har testat seriens underlagskräm och konstaterar att den passar en bredare skara.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lumene Natural code matt makeup 22 95 Jämnar ut

Sammanfattning

Underlagskrämen innehåller frö- och bladextrakt från grodblad som sägs kontrollera överflödig glans. Dessutom ska det verka antibakteriellt, motverka infektioner och kontrollera hudens talgproduktion. Krämen är fri från olja och parabener.

Inledning

Lagom täckning
Matt makeup är en halvtäckande underlagskräm som passar bäst för den som vill trolla bort glansighet och få en mer jämn hudton. De värsta skavankerna kräver en heltäckande produkt men natural code räcker ändå för att minska mörka partier under ögon och en del röda nyanser. Den blandar sig fantastiskt bra med hudens egen ton och resultatet blir matt och jämnt. 

Snäll mot fina linjer
Produkten uppges vara milt fuktighetsgivande vilket märks under användning. På torr hy kan underlagskrämer ibland framhäva fina linjer men här blir huden istället mjuk och len. Krämens svaga doft, bidrar till en fräsch känsla.

Smidig att använda
Det är enkelt att applicera krämen, antingen med fingrarna, makeupsvamp eller med en pensel. En liten klick räcker långt och gör produkten prisvärd. Den håller sig också på plats länge men kan enkelt bättras på vid behov. Eftersom den är halvtäckande och smälter ihop med ansiktets nyans, går det nästan att applicera utan spegel. Det gäller bara att undvika hårfäste och ögonbryn.

Så gjorde vi

Produkten är testad och betygsatt efter kriterierna förpackning, konsistens, applicering, resultat och värde för pengarna. Maxbetyg är 25.

Lumene Natural code matt makeupbetygLumene natural code_1

Nyanser: Cream, fudge, toffee, latte
Volym: 30 ml

Betyg
Förpackning: 4/5
Konsistens: 4/5
Applicering: 5/5
Resultat: 4/5
Prisvärde: 5/5
Totalt: 22/25
Cirkapris: 95 kronor