Sök
Test - Hype Fix mud

Test - Hype Fix mud

Stadga för kort hår med Fix Mud från Hype

2010-12-17

För kort och etappklippt hår krävs stylingprodukter som ger stadga och struktur. Hype by mood har nu släppt Fix Mud för att ge hållbara och snabba resultat utan ansträngning.

HypeFixMud-betyg

Naturligt bivax för stadga
Nya Hype by mood är produkter formulerade med den nya "Trippel Action Protection-teknologin" som tydligen skyddar håret mot både värme och uv-strålning under användning. Färgen och glansen bevaras längre och man slipper enligt uppgift täta salongsbesök. Fix Mud som är anpassat för de som har kort eller uppklippt hår kan användas både på handdukstorkat och torrt hår och har en bas av bivax som på ett naturligt sätt ska ge kraftig stadga och hållbara resultat. Solrosextrakt och veteprotein återfuktar håret och bevarar den naturliga glansen som färgat hår lätt tappar och nu är det bara att börja experimentera. Stora ord som inte direkt håller vad de lovar.

HypeFixMud-1

Resultat
Den så kallade Trippel Action Protection teknologin som används i alla Hype by mood-produkter listar uv-skydd som en av fördelarna, men ingenstans på innehållsförtekningen finns de godkända aktiva ingredienserna för solskydd listade. Man ska nog inte förlita sig på att produkten alltså innehåller det uv-skydd som det påstås. Produkten har även en ganska stark juvenil och godisaktig doft, vilket verkar vara ganska vanligt i den här typen av vaxprodukter men som kan upplevas som ett problem för de parfymkänsliga. Den naturliga bivax-basen känns dock väldigt mjuk och behaglig vid applicering men lämnar en ganska klibbig yta på händerna som noggrant måste tvättas bort. Håret känns lite klibbigt, det är trots allt en vaxprodukt, men resulatet blir matt och lättformat. Hållbarheten på frisyren är mycket bra och på Hype by moods hårdhetsskala som sträcker sig från 1-9, ligger Fix Mud på en åtta och klarar sig relativt bra, en hel dag utan uppfräschning.

HypeFixMud-2
Förpackningen är ganska enkelt utformad i svart plast med skruvlock vilket skulle kunna klassas som ett relativt standardutförande när det kommer till hårvax. Produkten kommer att ge en matt, hållbar frisyr som håller hela dagen och som lämpar sig bäst för de med kort hår. De med etappklippt hår kan med enkelhelt forma sina lager men för mycket produkt kan leda till ett nedtyngt resultat. Om man använder vaxprodukter med jämna mellanrum kan avlagringar samlas i håret och djuprengörande schampo bör därför användas minst en gång i månaden. Om man inte har tillgång till ett djuprengörande schampo kan man blanda in lite bakpulver i sitt vanliga schampo för att lösa upp ansamlingar av stylingprodukter.

Så gjorde vi
Hype by mood Fix Mud testades på etappklippt och kort hår under en tvåveckors period. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.