Sök
Test - Garnier Miracle skin perfector bb cream

Test - Garnier Miracle skin perfector bb cream

Krämen med många funktioner

2012-02-21

Kan Garnier Miracle skin perfector bb cream upfylla dina krav på bra hudvård? Tillverkaren menar att din hudvårdsrutin förenas i ett enda steg.

Garnier bb-creame_betyg

Blemish balm eller bb-cream som den förkortas är egentligen ingen nyhet. Den är förvisso relativt ny i sminkhyllorna för oss skandinaver men krämen som har sitt ursprung i Tyskland har sedan länge använts i Asien.

Garnier bb-creame
5-in-1
Krämen ska lugna huden och vara en 5-in-1-lösning. Enligt Garnier har kvinnor några önskemål när det kommer till hudvård. De vill att deras hudvårdsprodukter återfuktar, jämnar ut hudtonen, ger lyster åt huden, täcker blemmor, döljer mörka ringar under ögonen, reducerar rynkor och skyddar huden mot solens skadliga UV-strålar.

Dryg och lättapplicerad
Garnier bb-cream finns i nyanserna light och medium, vi testar den sistnämnda. Konsistensen är krämig och lättapplicerad men den testade nyansen är ganska mörk så det gäller att inte ta för stor mängd. Tänk även på att vara försiktig runt ögonbryn, hårfäste samt mun så att det inte bildas mörkare partier där. Nyansen medium passar bra om du har en mörkare hudton eller om du är lite solkysst. Tack vare produktens dryga konsistens går det bra att endast ta små mängder vid applicering. Krämen kan appliceras med fingrarna vilket går bra men det går förmodligen även lika bra att använda en borste eller svamp. Ingen dagkräm behöver användas under bb-creamen då den även fyller denna funktion.

För den med lite tid
Krämen går snabbt in i huden och lämnar ingen kladdig eller fet yta. Du kan direkt applicera solpuder eller rouge om så önskas. Trots utlovad funktion så är det nödvändigt att bättra på med concealer om du är mörk under ögonen då krämen inte riktigt råder bot på det. Men i det stora hela är det en mycket utjämnande kräm som ger fin matt lyster åt huden även om täckningsgraden inte är den högsta. Det är helt klart ett bra alternativ för dig som inte har många minuter att lägga på morgonmakeupen då den sammanfogar ett par steg i den dagliga hudvårdsrutinen. Krämen kommer i en lagom stor tub på 50 milliliter som är smidig att ta med i sminkväskan. Plus för att produkten har SPF (solskyddsfaktor) 15 vilket gör att krämen passar perfekt för kommande dagar i den starka vårsolen. Det rekommenderade priset är 115 kronor och prisvärdet är högt med tanke på de många funktionerna Garniers bb-kräm fyller. Det fina resultatet varar hela dagen.

Så gjorde vi
Garnier Miracle skin perfector bb cream har dagligen testats under några veckor med och utan solpuder. Produkten har bedömts utifrån förpackning, applicering, kvalitet, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Läs mer på www.garnier.se