Sök
Test - Estée Lauder Idealist

Test - Estée Lauder Idealist

Glukosamin istället för laserbehandling?

2011-01-18

På fyra veckor ska Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher ge markanta hudförändringar. Enligt tillverkaren Estée Lauder ska produkten i princip göra dina porer osynliga. Upp till bevis.

Idealist ELER_2011 -1
Lanseras som en komplett lösning
Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher ska vara den kompletta lösningen för problem som stora porer, flagnande hud, hudrodnader och fina linjer. Den nya formuleringen släpptes 2007 och förbättrades med ett större innehåll av glukosamin ska minska porstorleken med en tredjedel. Acetyl glukosamin härstammar från socker och har visats vara effektivt vid läkningsprocesser men har dock inte några kända exfolierande egenskaper och kommer därför inte att rensa ut porerna lika effektivt som en AHA- eller BHA-syra. Produkten består av en silikonbas som fyller ut stora porer och linjer en aning. Resultatet blir en matt och jämn yta redo för makeup. De ljusreflekterande pigmenten i produkten ger huden en lätt glöd och ger illusionen av en jämnare hudton.

Resultat efter fyra veckor
Många av dessa påståenden är spekulativa, men innehållet av grönt te minskar skador från fria radikaler och minskar samtidigt hudrodnader. Produkten innehåller inga oljor och lämpar sig därför för alla hudtyper, men innehållet av parfym kan få känsliga användare att reagera. Doften påminner lite om diskmedel men försvinner ganska snabbt efter applikation. Förpackningen är en turkos glasflaska med guldfärgad text. Den är även utrustad med lufttät pump vilket hjälper till att hålla de aktiva ingredienserna fräscha under en längre tid.

Ett drygt men dyrt val
Produkten är väldigt dryg och endast ett pump behövs för att täcka hela ansiktet. Formulan glider lätt över huden och lämnar genast ett intryck av mindre porer samt mindre rodnader. Då produkten har en silikonbas är den perfekt som primer. Den håller sig matt hela dagen och gör att smink appliceras mycket enkelt. Den här produkten lämpar sig för dem som vill ha hudvård och primer i ett, men inte förväntar sig orealistiska resultat. Det här är inte lika effektivt som en laserbehandling, men de kosmetiska resultaten är imponerande. Huden ser vitaliserad ut, porerna ser mycket mindre ut och hudtonen ser definitivt jämnare ut. Estée Lauder lägger mycket pengar på forskning inom hudvård och som konsument får man betala ett ganska väl tilltaget pris för en del av Lauder-teknologin. Priset för Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher är högt men eftersom den kan användas både som serum och primer jämnar kostnaden ut sig och du besparar sig besväret att bära omkring på fler produkter.

Så gjorde vi
Produkten testades under fyra veckor. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.