Sök
Test - Esteé Lauder Advanced night repair

Test - Esteé Lauder Advanced night repair

Serumet som jobbar när du sover

2011-01-13

Med hjälp av en formula som ska öka hudens reparationsprocess låter Esteé Lauder oss sova gott om nätterna. Krämen ska bland annat skydda emot föroreningar, UV-strålning och åldrande. Kan det verkligen vara möjligt?

Esteé Lauder Advanced night repair synchronized recovery complex - test
Nattkrämen som ska reparera och förebygga skador i ansiktet levereras i en brun glasflaska med en pipett i korken. Pipetten gör att flaskan känns som hämtad direkt ur ett forskningslaboratorium, vilket ger den lite tyngd. Dock kunde flaskan designats i en roligare färg. Det bruna kulören ger en gammal känsla över helhetsintrycket.

Esteé Lauder Advanced night repair synchronized recovery complex-1Serumet är tunt, genomskinligt och doftar något som påminner om ingefära. Den luktar inte illa men doften är skarp och inte riktigt vad jag är van vid då det kommer till ansiktskrämer. Vid applicering känns serumet först ganska blaskigt i ansiktet men det sjunker in hyfsat snabbt och ansiktet känns genast mjukt och behagligt.

Serumet ska appliceras med ett par droppar i ett tvättat ansikte varje kväll innan läggdags. Efter en veckas tid märker jag skillnad på att ansiktet känns mjukare och hyn ser friskare ut. Resultatet är dock inte helt uppenbart utan kräver ett synande öga. En dryg vecka är en något kort tid för en full utvärdering av ett serum. Men det ger som sagt resultat redan inom testperioden. Esteé Lauder menar att serumet ska öka hudens reparationsprocess, hjälpa huden att reparera skador samt trygga hudens framtid. Det känns som om att dessa löften skulle kunna infrias om man fortsätter med produkten under en längre period.

Resultat
För att sammanfatta mina resultat: Efter 1 - 1,5 veckor är min hy lite mjukare, har lite mer lyster och linjerna kring ögonen har minskat med en liten marginal. Inte så illa.

Så gjorde vi
Under en veckas tid applicerades ett jämt lager serum på ett nytvättat ansikte. Efter veckans slut applicerades serumet på den ena ansiktshalvan under ytterligare fyra dygn.

Produkt: Esteé Lauder Advanced night repair synchronized recovery complex
30 ml: 600 kronor
50 ml: 900 kronor