Sök
Test - Clinique Almost powder makeup

Test - Clinique Almost powder makeup

Nästan mineralpuder

2009-06-22

Mineralsmink är hett men mineralfoundation i kompakt puderform är inte riktigt möjligt än så länge. Clinique lanserar nu ett pressat puder som är nästan som ett mineralpuder.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clinique almost powder makeup SPF 15 18/25 290 Jämnar ut hudnyansen

Sammanfattning

Mineralpuder har gått hem hos fler och fler men de som inte är helt förtjusta tycker oftast att det är jobbigt med det lösa pudret som flyger omkring. Cliniques lösning på detta problem är ett mineralpuder i form av pressat puder. För att pudret ska kunna pressas till en fast kaka behövs dock bindemedel bland mineralämnena och då är inte pudret hundra procent mineraler längre. Därför heter den nya produkten Almost (nästan) Powder Makeup spf 15.

Inledning

Om produkten
Pressat mineralpuder i spegeldosa inklusive smal puderborste. Det finns i sex nyanser och har solskyddsfaktor SPF 15. Pudret innehåller en kombination av kemiska och icke-kemiska solskydd, som till exempel titaniumdioxid vilket ger UVA/UVB-skydd. Det innehåller också naturliga antioxidanter så som Tocopherol. Produkten är allergitestat och oparfymerat och passar alla hudtyper.
 
Omdöme
Pudret har en tunn konsistens som inte är speciellt täckande men jämnar ändå till hudens yta. Ingen doft vilket känns skönt med ett puder. Den är lättapplicerad även om det känns som att det behövs några lager för att få en täckande yta och gömma röda blemmor. Detta resulterar i att ytan blir pudriga på huden vilket kan ses på nära håll och pudrig yta är helst inget man vill ha. Dock ser resultatet naturligt ut om pudret bara ska jämna ut hyns nyans. Praktisk förpackning med lagom stor dosa och inbyggd spegel. Den medföljande lilla borsten fungerar bra för en uppfräschning under dagen, men en ordentlig puderborste rekommenderas för ett bättre resultat. Ganska högt pris för ett vardagspuder.

Slutsats
Ett puder som känns naturligt och lätt på huden. Fungerar bra på dagen men är inget för en mera täckande festmakeup.

Så gjorde vi

Clinique Almost powder har testats under en månad vid olika tillfällen, till vardags och för fest make up av en person. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, funktion och prisvärde. Maxbetyg är 25.

KriterierBetyg
Kvalitet3/5
Applicering4/5
Resultat4/5
Förpackning4/5
Prisvärde3/5
Totalt18/25