Sök
Test av Sally Hansen Diamond Strength

Test av Sally Hansen Diamond Strength

Stärkande quick-fix

2009-01-29

Naglarna är lika torra som händerna på vintern och det är lätt att de flisar och går av. När inte vanlig handkräm räcker till för naglarna kan man ta till punktbehandling med nagelförstärkare som Sally Hansen Diamond Strength.

Modell Betyg Pris Kommentar
Sally Hansen Diamond Strength Instant nail hardener 22/25 100 Diamantstarka naglar

Sammanfattning

Händerna och naglarna är ständigt utsatta för väder, vatten och för diverse tillfällen där naglarna lätt slits och går av. Ibland upptäcker man att naglarna ser riktigt hemska ut och önskar sig då en produkt som kan fräscha till naglarna snabbt. Sally Hansen Diamond Strength Instant nail hardener är ett genomskinligt nagellack som ger lite glans och täcker över de fulaste ojämnheterna. Och den är faktiskt en räddare i nöden som dessutom förstärker naglarna.

Inledning

Sally Hansen Diamond Strength 1Om produkten
Det finns en uppsjö av nagelprodukter från Sally Hansen. Allt ifrån nageloljor till produkter som ska få naglarna att växa fortare. Diamond Strength Instant Nail Hardener har som uppgift att förhindra naglar från att gå av eller flaga. Produkten sägs innehålla riktiga diamantpartiklar som ska ge en så kallad exklusiv förstärkande Micro-Diamant formula som gör naglar starka. 

Övriga ingredienser
Ethyl Acetate, Butyl Acetate, SD Alcohol 40-B, Nitrocellulose, Isopropyl Alcohol, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Triphenyl Phosphate, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Camphor, Sucrose Acetate Isobutyrate, Etocrylene, Dimethiconol, Ethyl Cyanoacrylate, Violet 2 och Diamond Powder.

Användning
Skaka försiktigt innan användning. Applicera ett lager på rena och torra naglar, låt torka. För extra skydd kan man applicera ett lager till. Diamond Strength fungerar även som ett baslack under ett vanligt nagellack eller som topplager.

Så gjorde vi

Diamond strength användes vid olika tillfällen antingen i ett eller i två lager för sig själv eller med ett nagellack ovanpå.

Det som är bra med Sally Hansen Diamond Strength är att det ger ett omedelbart resultat i och med att naglarna får en glansigare yta och täcker över de värsta skavankerna. Lacket torkar också relativt snabbt och glansen gör att naglarna ser friskare ut. På längre sikt gör nagellacket att naglarna inte går av lika lätt och håller i situationer när naglarna vanligtvis skulle gå av. Den fungerar också bra under vanligt nagellack även om det finns bättre varianter av baslack.

Konsistensen är ganska rinnande och därför är det bra att stryka av överskott innan man drar ut penseln ur burken. Men skulle man få ut för mycket av nagellacket så gör det inte så mycket eftersom det är genomskinligt och därför gör det inget om det kommer lite på nagelbanden. Produkten känns dryg då en omgång räcker till åtminstone tre naglar.

Förpackningen är matt grå och inte genomskinlig. Det är lite synd eftersom det inte syns hur mycket som finns kvar.

Sammanfattningsvis är detta en mycket bra och praktisk produkt som både förstärker naglarna och ger dem en snabb uppfräschning. 


Sally Hansen Diamond Strength 2
Bilden visar naglar före och efter behandling.

Kvalitet

5

 
Applicering

4

 
Resultat

5

 
Förpackning

4

 
Prisvärde

4

 
Totalt

22/25