Sök
Test av Max Factor Miracle touch foundation

Test av Max Factor Miracle touch foundation

Från fast till flytande

2009-04-09

En bra foundation gör hyn helt slät genom att jämna ut hudens skavanker. Det finns olika konsistenser av foundation, Smartson testar en flytande variant, Max Factor Miracle touch Liquid Illusion Foundation.

Modell Betyg Pris Kommentar
Max factor miracle touch foundation 18/25 155 Fin finish

Sammanfattning

Redan benämningen Liquid illusion foundation indikerar att produkten ger ett annat synintryck än vad den egentligen är, nämligen en hybrid av flytande och fast foundation. Plastdosan som produkten kommer i ser ut som en puderdosa och innehållet är tillräckligt fast för att inte rinna ur dosan. Men så fort den medföljande svampen förs ner i sminket är konsistensen flytande. På huden fungerar den som en flytande foundation. En produkt som efter en viss invänjning är riktigt trevlig.

Inledning

Om produkten
Max factor 1Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation har en så kallad lättviktsformula som går från fast form i förpackningen till flytande form vid applicering. Tillverkaren menar att du inte längre behöver kombinera concealer, foundation och puder. Istället får man en bas i en enda applicering. Traditionellt appliceras en foundation underst i olika lager. Först foundation och sedan lite concealer på de områden som behöver det. Sedan fixeras det hela med ett tunt lager av löspuder. Med Miracle Touch behövs inte de olika stegen med lager på lager. En tunn svamp medföljer i förpackningen och med kanten av den kan man punktapplicera produkten på mörka ringar och blemmor. Den finns i 6 nyanser.

Omdöme
Första intrycket av konsistensen är att det känns lite märkligt att svepa den tunna svampen över den mjuka crémen som ser hård ut. När produkten kommer i kontakt med huden blir den mer flytande och går hyfsat snabbt att jämna ut. Svampen är inte den bästa då den känns lite för tunn och liten. Men storleken är bra när man vill komma åt på svåråtkomliga ställen. Trots svampens format är den tillräcklig för applicering utom till den sista finishen som man gör med fingrarna. Resultatet blir en fin och jämn yta. Huden får också lite lyster och ser fräsch och nästan lite transparent ut vilket ger en naturlig look. Dosan innehåller inte speciellt mycket foundation men är hyfsat dryg då det inte behövs mycket för en applicering. Praktiskt att den går att använda även som concealer då den trots sin transparens täcker blemmor ganska effektivt. Dosan är lite opraktisk då den har ett skruvlock. Plus för ett separat fack för förvaring av svampen. Med tanke på resultatet är det sammanfattande omdömet att produkten är klart prisvärd.

Så gjorde vi

Max Factor Miracle touch har testats under flera dagar vid olika tillfällen av en person. Nyansen som har testats är Golden 75. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, funktion och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Kvalitet3/5Konstig konsistens
Applicering4/5Lätt att få jämn
Resultat5/5Snygg och fräsch finish
Förpackning2/5Opraktiskt med skruvlock och liten svamp
Prisvärde4/5Klart prisvärd för det slutresultat man får
Totalt18/25