Sök
Test av Lumene Wild Rose Lip Gloss

Test av Lumene Wild Rose Lip Gloss

Lingonmos på läpparna

2009-05-13

Wild Rose Lip Gloss är en ny läppglans-serie från Lumene som innehåller fuktgivande fröolja från nordiskt nypon. Produkten känns vårdande men sticker inte ut när det gäller resultat.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lumene Wild Rose Lip Gloss 16/25 95 Utmärkande doft

Sammanfattning

Nu finns ännu ett nytt läppglans i sminkdjungeln. Unikt för denna produkt ska vara att den innehåller fuktgivande ingredienser som ska vårda läpparna samtidigt som den ska ge ett superglänsande resultat.

Inledning

Om produkten
Lumene Wild Rose Lip Gloss finns i 16 färger. Produkterna har inga unika namn utan är endast numrerade. Däremot har de roliga färgbeskrivningar som Lingonmos, Persikodröm och Rönnbärsparafait. Produkten innehåller fröolja från nordiskt nypon som är fuktgivande samt E-vitamin som är vårdande. Ingredienserna ska även gynna hållbarheten på produkten och varje hylsa innehåller 6 ml. 

Testresultat
Applikatorn är lätt att dra upp ur hylsan och behaglig mot läpparna. Däremot får den inte med sig tillräckligt med läppglans utan det behövs cirka 2-3 appliceringar för att läpparna ska täckas helt. Läppglanset har en viss kladdig konsistens men inte så pass att det blir ett störande moment. Doften däremot är en aning stark och kan efter en dags användande bli lite besvärande, dessutom känns smaken i munnen. Tyvärr försvinner det mesta av glansen så fort läpparna utsätts för mat eller dryck. Den fuktiga känslan sitter visserligen kvar men läpparna måste appliceras igen för att få glans. Produkten torkar inte ut läpparna men det finns spår kvar av skimmer om glansen torkas bort. Förpackningens lilla och smidiga format gör att den är lätt att ta med i exempelvis kuvertväskan.

Slutsats
Sett till resultat är Wild Rose Lip Gloss inte utmärkande i jämförelse med konkurrenterna på marknaden. De fuktgivande ingredienserna kommer visserligen till sin rätt men glansen försvinner alldeles för lätt om något förtärs vilket gör att man ständigt måste applicera nytt. Förpackningens lilla format ger dock pluspoäng och färgbeskrivningarna känns roliga och unika.

Så gjorde vi

Lumene Wild Rose Lip Gloss har testats både till vardags och på fest-makeupen. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Kvalitet

3/5

 
Applicering

3/5

 
Resultat

2/5

 
Förpackning

5/5

 
Prisvärde

3/5

 
Totalt

16/25