Sök
Test av Clinique Quick Blush

Test av Clinique Quick Blush

Genialisk förpackning

2009-05-08

Rouget är pricken över i:et och kan verkligen piffa till det sista på makeupen. Händer det att du vill bättra på rouget men saknar det i din handväska? I så fall kan Clinique Quick blush som är en smart lösning med rouge och en ordentlig borste i ett, vara ett alternativ.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clinique Quick Blush 17/25 325 Genialisk förpackning

Sammanfattning

Att bära med sig läppglans i handväskan är för många en självklarhet men få tänker på att ta med sig rouget som faktiskt är ett viktigt moment i makeupen. Rosiga kinder väcker vilket ansikte som helst till liv. Men en pudrig rougeborste kan smutsa ner både det ena och det andra i väskan, därför är Quick blush från Clinique riktigt bra då den är enkel att ta med. Den smidiga förpackningen innehåller både rouge och en ordentlig rund borste, inte en sådan platt borste som ibland följer med rougeförpackningar.

Inledning

Clinique 2Om produkten
Quick Blush kombinerar rouge och borste i en och samma förpackning. Produkten har en creme-puder formula som ska ge vacker, påbyggbar och naturlig färglyster. Den vattenfasta formulan ska göra att ett tunt lager färg sitter kvar på kinderna hela dagen. Den ska även stå emot svett och fukt. Produkten passar alla hudtyper då den är oljefri, oparfymerad och allergitestad. Borsten har antibakteriell konstruktion och rouget finns i fyra nyanser. Produkten innehåller 5 gram.

Användning
Förpackningen är utformad som en cylinder med borste inuti. Borsten ska snurras upp i locket där själva rouget är placerat. Borsten tar med sig en mängd rouge på den kompakt utformade runda borsten. För starkare effekt rekommenderas att proceduren görs om.

Testresultat
Clinique 1Själva förpackningen är genialt utformad då både rouge och borste kommer i ett. Den är dessutom liten vilket gör den smidig att bära med i handväskan. När borsten skruvas upp i locket tar den med sig en lagom mängd rouge. Tycker man att det är för mycket rouge så går det lätt att borsta bort överflödet mot kanten. Borsten är som tidigare nämnts en aning kompakt och det är svårt att få till en helt naturlig look när den sveps över kinderna. Färgen blir dessutom ganska koncentrerad på en punkt. Resultatet kommer förvisso fort och det räcker med några få svepningar för att få äppelkinder som varar hela dagen. Den allra största nackdelen med produkten är att den inte går att fylla på. Det vore toppen om det gick att köpa till någon sorts refill så att inte hela förpackningen inklusive borste måste slängas när själva rouget är slut. Det känns varken ekonomiskt eller miljövänligt.

Bra köp?
Tack vare den innovativa konstruktionen av förpackningen vinner Clinique Quick blush höga poäng på funktionsmomentet. Även resultatet rosas då rouget sitter länge och är drygt. Men som tidigare nämnts så är vi inte helt nöjda med det faktum att hela förpackningen måste slängas när rouget är slut. Med möjlighet att kunna byta ut rouget med en refilldel så hade Quick blush fått ett högre totalomdöme.

Så gjorde vi

Clinique Quick blush har testats under hela dagar både på hy med och utan foundation. Vi har testat färgen Peach in a pinch. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, funktion och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Kvalitet

4/5

 
Applicering

2/5

 
Resultat

4/5

 
Funktion

5/5

 
Prisvärde

2/5

 
Totalt

17/25