Sök
Test av Clinique Long Last Glosswear SPF15

Test av Clinique Long Last Glosswear SPF15

Glassa i solen med glans på läpparna

2009-03-20

Oändliga mängder av läppglans finns att välja mellan och i april lanseras ytterligare ett från Clinique. Den största fördelen är att läppglanset innehåller solskydd. Smartson har testat Clinique Long Last Glosswear SPF15.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clinique Long Last Glosswear SPF15 19/25 190 Håller inte i åtta timmar

Sammanfattning

Clinique kommer nu med ett läppglans som ska hålla upptill åtta timmar och som dessutom innehåller solskyddsfaktor. Åtta timmar är en lång tid för en kroppsdel som vi använder så mycket som läpparna. Vi pratar, äter, dricker, andas, pussas, ler och så vidare under dagen. Om inte läpparna kom åt någonting och var helt stela så vore det kanske möjligt att läppglanset skulle sitta kvar i åtta timmar. I vårt test så närmade vi oss inte ens sådana timtal utan det är helt enkelt bara att konstatera att Clinique Long Last Glosswear SPF 15 är ytterligare ett trevligt läppglans på marknaden som även fungerar som ett solskydd.

Inledning

Omdöme
Det kommer upp lagom mycket läppglans ur hylsan på applikatorn och räcker till att applicera på båda läpparna. Det är bra att det inte kommer upp för mycket så man frestas att dutta bort överskottet på flaskans kant där bakterier lätt samlas. Förpackningen sticker inte ut men uppfyller sin funktion och applikatorn har en bra form.

Läpparna får fin glans av den luktfria produkten. Nyansen Air Kiss som testats är mycket ljus och passar bra till vardags. Den ger mest glans och endast en svag nyans av rosa. Så som alla läppglans som ska hålla lite längre har den här också en viss kladdig yta men den är ändå helt okej. Det är inte så att läpparna klistras ihop. Konsistensen är relativt tjock och Long Last Glosswear ger en viss återfuktande känsla. Det går även utmärkt att applicera den ovanpå ett läppstift då den ger fin glans.

Hållbarheten är som väntat långt under åtta timmar men visst kan den hålla i några timmar beroende på vad man gör. Det här är dock ett fint läppglans för varma sommardagar i solen eftersom den innehåller solskyddsfaktor och det får anses som ett klart plus. Priset är hyfsat för en produkt inom så kallade selektiva (dyrare) märken. De flesta billigare läppglansen har inte solskyddsfaktor eller alls lika lång hållbarhet som Clinique så man får nästan vad man betalar för i det här fallet. Ja, om man bortser ifrån den utlovade hållbarhetstiden åtta timmar förstås.

Så gjorde vi

Clinique Long Last Glosswear SPF 15 har testats under flera dagar vid olika tillfällen. Nyansen som har testats är 10 Air kiss. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, funktion och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Läppglans frontbild 1Om produkten

Ett läppglans som ska hålla i åtta timmar och skydda läpparna mot solen. Den ska även innehålla ”en speciell fuktgivande formula” som vårdar läpparna och motverkar att de torkar ut. Läppglanset finns i 10 olika nyanser med tre naturliga, tre bruna, tre rosa och en violett nyans. Produkten är allergitestad och 100 % oparfymerad.

Kvalitet3/5Håller inte utlovad hållbarhet
Applicering4/5Lättapplicerad i lagom mängd
Resultat5/5Snyggt resultat
Förpackning3/5Helt okej
Prisvärde4/5Bra pris för snyggt solskydd på läpparna
Totalt19/25