Sök
Smashbox Photo finish foundation primer

Smashbox Photo finish foundation primer

Len som silke

2009-05-15

Smashbox Photo finish är den perfekta primern under din foundation när du vill ha len hy som ger vacker look. Produkten gör även att sminket sitter bättre men tyvärr är den inte särskilt dryg.

Modell Betyg Pris Kommentar
Smashbox Photo finish foundation primer 19/25 450 Hygienisk pumpflaska

Sammanfattning

En primer används ofta för att jämna ut fina linjer samt göra porerna mindre synliga. Men den kan också användas för att få sminket att sitta bättre. Smashbox Photo finish gör att hyn ser silkeslen ut men till ett relativt dyrt pris.

Inledning

Om produkten
Smashbox Photo finish foundation primer 1Den oljefria produkten innehåller bland annat vitamin A och E, druvextrakt samt grönt te. Blandningen av vitaminer och antioxidanter ska både göra hyn len och matt men samtidigt ska formulan motverka nedbrytningen av kollagen och fylla ut fina linjer. Förpackningen innehåller 30 ml och har en pump som ska hålla produkten fräsch längre.

Användning
Photo finish appliceras på rengjord och återfuktad hud genom att pumpa ut en mängd ur flaskan och med hjälp av fingertopparna stryks primern ut över ansiktet. Det går bra att ta lite mer på områden där de fina linjerna är som mest synliga och produkten används med fördel under ögonconcealern. Därefter går det bra att applicera valfri foundation men det går även bra att bara bära den som den är. Produkten kan enligt tillverkaren även användas i blött eller torrt hår för att tämja hår som är krulligt.

Testresultat
Konsistensen är väldigt lätt och lägger sig snabbt som en yta på huden. Tack vare att produkten är oljefri blir hyn inte fet utan den hålls matt hela dagen och huden kan andas. Photo finish är dock inte särskilt dryg utan flera pump krävs för att få lagom mängd som täcker hela ansiktet. Däremot uppnås ett jämnt resultat direkt och produkten lämnar ingen kladdig yta. De fina linjerna och porerna blir märkbart mindre synliga och den silkeslena ytan som uppstår gör även att appliceringen av foundation blir mycket jämn. Sminket sitter även bättre om Photo finish används. Pumpflaskans konstruktion är bra och bidrar till att produkten längre kan hållas fräsch.

Slutsats 
Smashbox Photo finish ger verkligen len hy och gör att fina linjer och blemmor blir mindre synliga. Men nackdelen med produkten är att den är dyr och inte särskilt dryg. Huruvida priset ändå är värt att betala för den silkeslena ytan är självklart upp till var och en men faktum är att produkten gör en lite snyggare. 

Så gjorde vi

Smashbox Photo finish har använts under hela dagar med och utan foundation. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Kvalitet

4/5

 
Applicering

3/5

 
Resultat

4/5

 
Förpackning

5/5

 
Prisvärde

3/5

 
Totalt

19/25