Sök
Smartson testar Lumene Blueberry Mascara

Smartson testar Lumene Blueberry Mascara

Böjda fransar med blåbär

2008-10-01

En ständig ström av nya mascara kommer ut på marknaden hela tiden. Den här gången har Lumene tagit fram en mycket lovande produkt som innehåller blåbärsfröolja.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lumene Blueberry Curl Mascara (7 ml) 23/25 140 Långa och böjda fransar

Sammanfattning

Mascara förpackad i en metallicblå hylsa och som innehåller olja från blåbärsfrön är Lumenes Blueberry Curl Mascara. Den är dessutom försedd med den nya typen av plastborste med piggar som blir allt vanligare idag. Denna kombination verkar fungera för resultatet blir riktigt bra.

Inledning

Om produkten
Lumenes nya serie Blueberry Mascaras innehåller tre produkter och Blueberry Curl mascara är tänkt för vardagsbruk. En mascara som innehåller olja från blåbärens frön som påstås vara skyddande och vårdande samt en plastborste med piggar som är flexibel och ska ge volym åt fransarna. Den finns i färgerna ”rich black” och ”black brown”. Borsten är av plast med piggar, ganska smal och något cylinderformad och har en platt sida som kan användas för att böja fransarna uppåt.

Så gjorde vi

Produkten har testats av en person med mörka mellanlånga raka fransar. Den har använts dagligen i två veckor med och utan ögonfransböjare. Därefter har mascaran bedömts i kriterierna kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärdhet.

Omdöme
Lumene Blueberry 1Lumene Blueberrys hylsa drar genast blickarna till sig tack vare sin metallicblå färg. Borsten påminner lite om Maybellines Define-a-lash med tanke på den flexibla applikatorn i plast. Maybelline är dock konkav medan Lumenes borste är konvex. Blueberry Curls borste är mycket bra och passar halvlånga raka fransar väldigt bra. Den skulle vara optimal om den var en aning smalare längst ut då det skulle underlätta ytterligare appliceringen av små fransar i ögonvrån.

Appliceringen går verkligen smidigt och resultatet låter inte vänta på sig. Det behövs inte många svep med borsten innan man ser ett tydligt resultat. Fransarna böjs lätt uppåt och separeras tack vare borsten som är lätt att jobba med. Dessutom får fransarna en fantastisk längd och volym när man målar på två till tre lager. Färgen ”Rich Black” som testades här ger en riktigt mörk och intensiv ton.

Lumene Blueberry 2Det omedelbara resultatet är alltså fantastiskt men dessutom håller det i flera timmar framöver. Efter en halv arbetsdag är fransarna fortfarande böjda och mascaran har inte fällt eller smulat alls, och fortsatt framåt kvällen sitter den kvar. Den är också relativt lätt att tvätta av men kräver dock make up remover. Den här mascaran passar så väl till vardag som till fest.

Kvalitet

5/5

Hållbar och intensiv färg
Applicering

4/5

Lagom konsistens
Resultat

5/5

Ger ett utmärkt resultat
Förpackning

4/5

Iögonfallande, bra borste
Prisvärde

5/5

Klart prisvärd
Totalt

23/25