Sök
Sheer Cover SPF15

Sheer Cover SPF15

Vårdande foundation

2010-04-29

Reklam för Sheer Covers produkter brukar rulla i tv-rutan och resultatet lovordas från kända Hollywoodprofiler på klassiskt manér. Smartson hade höga förväntningar inför testet av Sheer Cover Mineral Foundation som ska passa speciellt bra för känslig hud. Läs Linn Björklunds test.

Modell Betyg Pris Kommentar
Sheer Cover Mineral Foundation SPF15 16/25 200 Inget för torr hud

Fyra-i-en
Enligt tillverkaren är Mineral Foundation SPF 15 fyra produkter i en, nämligen underlagskräm, puder, solskydd och hudvård. Den innehåller 100 % naturliga mineraler och rekommenderades från början på läkarmottagningar till personer med hudproblem. Bland ingredienserna finns ädelsten, zinkoxid och alpha bisabolol (kamomill) som har antiinflammatoriska egenskaper samt antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Produkten säljs i åtta nyanser från ”Bisque” till ”Chocolate” och kan mixas för att få rätt ton.

Sheer Cover 2010

Täcker mindre skavanker
På torr och känslig hud blir inte resultatet med Mineral Foundation optimalt, huden blir fjällig och känns stram. Dock ger det inte något ”kakigt” utseende som puderprodukter ibland kan ge.
Efter användning med primer och concealer täcks kvisslor och mörka ringar helt okej och hudnyansen blir mer jämn. Eftersom det inte blir något heltäckande resultat så känns Mineral Foundation lätt att bära och resultatet blir mer naturligt än sminkat. Tyvärr så får ansiktet en matt yta vilket gör att det tappar lite av sin lyster. Sammanfattningsvis passar produkterna bra för mindre skavanker och hudtyper som inte är alltför torra. Eftersom endast en liten mängd puder behövs för varje applicering är produkten dryg och räcker länge. Priset i sig är överkomligt men det tillkommer en slant för borste och primer som rekommenderas för utlovat resultat.

Så gjorde vi:
Smartsons Linn Björklund har använt två nyanser av Sheer Cover Mineral Foundation SPF 15 som har blandats för att få en hudmatchande ton. Produkten applicerades enligt tillverkarens anvisningar med tillhörande puderborste. Som underlag användes en primer från samma serie som ska jämna ut huden. Därefter har produkten bedömts utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Betyg:
Kvalitet: 4/5
Applicering: 3/5
Resultat: 3/5
Förpackning: 3/5
Prisvärde: 3/5
Totalt: 16/25

Kundkontakt: www.sheercover.se

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: