Sök

Rouge: Rosiga kinder

2007-03-01

Sätt färg på bleka kinder. Smartson testar sju rouge från 100 till 260 kronor. Bäst i test är Kanebo Cheek colour.

Modell Betyg Pris Kommentar
L'oréal Blush délicieux 20/25 100 Prisvärt
i.d bare Minerals 20/25 260 Mineralbaserat
Pop beauty Warm in Sienna 12/25 195 Flammigt
Lumene Natural Blush 16/25 100 Matt färg
Make Up Factory Blusher 35 19/25 160 Dammar
Kanebo Cheek colour cc 03-Mauve 22/25 250 Bäst i test
Nouba Blushon bubble 46 19/25 215 Hållbart

Sammanfattning

När det är vinter och huden är som blekast är det enkelt att fräscha till sig med lite rouge på kinderna. Ett bra rouge bör inte ge en alltför stor kontrast till ansiktets egen hudton utan ska på ett naturligt sätt ge ett fräscht och uppiggande intryck, ungefär som om man varit ute på en långpromenad. Däremot ska man inte vara rädd att svepa några extra drag på kinderna till fest. Det är ett stort plus om rouget sitter hela dagen utan att man behöver bättra på.

Inledning

Rougets förpackning är också viktig. Vissa förpackningar är anpassade till att ta med sig i handväskan där tillbehör såsom borste och spegel medföljer. Andra rouge är bättre lämpade för att applicera hemma vid sminkbordet där man har de rätta tillbehören löst. Självklart är rougets viktigaste uppgift att sätta piff på kinderna men det är förstås bra om rougedosan är praktisk och dessutom är det ju ett plus om förpackningen ser lite lyxig ut.

Bäst i test är Kanebo för det mycket fina resultatet samt den funktionella dosan. Mest prisvärd är L'oréal som ger ett fräscht resultat och praktisk förpackning till ett bra pris. Det mest hudvänliga rouget enligt innehållsförteckningen är i.d bare Minerals som endast sägs innehålla naturliga mineralämnen. Av rougen i testet var det egentligen bara Pop beauty som testaren inte skulle kunna tänka sig att använda igen. Övriga är mer eller mindre bra och helt klart godkända.

Susan Bogyo

Så gjorde vi

De testade rougen användes under en heldag och därefter bedömdes produkterna utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärdhet. Maxbetyg är 25 poäng.

L'oréal blush delicieux L'oréal
Betyg: 20/25
Kommentar: Prisvärt
L'oréal utlovar en hälsosam look med Blush délicieux som är ett riktigt bra val när priset spelar roll. Rouget ger en uppiggande nyans och dosan är praktisk med tillhörande borste och stor spegel i locket, ett plus för att L'oréal har utnyttjat dosans hela utrymme för tillbehören. Borsten är platt och bred och den fungerar bra för att applicera rouget vilket får göras några gånger under dagen då rouget mattas av vart eftersom.
Cirkapris: 100 kronor

i.d.i.d bare Minerals
Betyg: 20/25
Kommentar: Mineralbaserad
I.d makeup sägs vara baserad endast på rena naturliga mineraler. Rouget är löst i konsistensen och varken borste eller spegel medföljer. Förpackningens konstruktion är en ganska opraktisk burk med skruvlock. Genom att göra hål i ett klisterhölje kan man skaka ut rätt mängd rouge i locket. Därefter appliceras detta med en rougeborste. Metoden är lite omständlig och kräver övning. Detta rouge är därför mest lämpat vid sminkbordet. Rouget är drygt och det är inte nödvändigt att bättra på det under dagen. Resultatet blir snyggt.
Cirkapris: 260 kronor

PopPop beauty
Betyg: 12/25
Kommentar: Flammigt
Makeupmärket Pop beauty består av starka färgtoner. Förpackningen är i form av en plåtburk och ger ett tonårsaktigt intryck. Det saknas både spegel och borste. Rouget utgörs av fem ränder i olika färger. Med hjälp av en stor borste ska man i några svep få en blandning av alla dessa färger. Rouget ger en väldigt rödflammig färgton trots de jordnära färgtonerna. Dessutom luktar det plastigt. Resultatet blir inte bra och produkten har ett högt pris i förhållande till vad man får för pengarna.
Cirkapris: 195 kronor

Lumene Natural blushLumene
Betyg: 16/25
Kommentar: Matt färg
Skin Couture natural blush ska enligt tillverkaren ge en naturlig look i ansiktet med en glans som det strålar om. Det är ett bra val för den som inte vill ha för stor effekt av sitt rouge då färgtonen är ganska matt. I dosan medföljer en liten borste som är okej att använda om man inte har någon annan, spegel medföljer inte. Rouget är lättapplicerat men det krävs några svep över kinderna för att få en synlig nyans vilket i sin tur gör att rouget inte blir så drygt. Resultatet är bra men för att ha färg på kinderna hela dagen krävs det att man bättrar på rouget ett flertal gånger.
Cirkapris: 100 kronor

MakeMake Up Factory
Betyg: 19/25
Kommentar: Dammar
Make Up Factorys blusher är ett rouge med högt kvalitetsintryck till godkänt pris. Dosan känns plastig men är ändå funktionell med en liten medföljande spegel och borste. Även dosans blanka lock kan användas som en spegel. Rouget är lättapplicerat men ger ifrån sig ett rougedamm vilket gör att den inte är så dryg. Därför bör man också vara försiktig så man inte får rouge på tröjkragen. Kinderna får fin lyster och rouget sitter på bra men kan kräva någon förbättring under en dag.
Cirkapris: 160 kronor

Kanebo rougeKanebo
Betyg: 22/25
Kommentar: Bäst i test
Kanebo är ett lätt rouge som ger en strålande glans på kinderna. Rouget är drygt och det behövs inte många drag för att ge resultat. Det är enkelt att applicera med borsten och resultatet är elegant. Dessutom sitter färgen mycket bra under hela dagen. Rouget levereras i en lyxig silverfärgad dosa med en stor spegel och den medföljande borsten är både mjuk och bra. Produkten är luktfri och dosan är i perfekt storlek för att passa handväskan.
Cirkapris: 250 kronor

Nouba rougeNouba
Betyg: 19/25
Kommentar: Hållbart
Nouba har ett stort utbud av rouge i starka färger. Den svarta runda dosan känns modern och rätt i tiden, nackdelen är att varken borste eller spegel medföljer. Noubas rouge ger en mycket fin silkeslen lyster till kinderna med ett fint skimmer. Rouget appliceras enkelt på med en borste men tyvärr sprider sig ett rougedamm som fastnar lätt på dosan och vilket ger ett smutsigt intryck. Rouget är drygt och ger ett naturligt intryck. Den sitter på hela dagen utan att behöva bättras på.
Cirkapris: 215 kronor