Sök

Helgduellen: Vi korar bästa primern

2009-09-11

En primer används ofta för att jämna ut fina linjer samt göra porerna mindre synliga. Men den kan också användas för att få sminket att sitta bättre. Vi har ställt populära Beauty Flash Balm från Clarins och Smashbox Photo finish mot varandra för att ta reda på vilken av produkterna som ger bästa resultat.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clarins Beauty flash balm 22/25 340 kronor Duellvinnare
Smashbox Photo finish foundation primer 19/25 450 kronor Hygienisk pumpflaska

Sammanfattning

Produkterna har använts under hela dagar med och utan foundation. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Clarins Beauty flash balm 
Betyg: 22/25
Innehåller: Trollhassel, olivextrakt, algextrakt, bisabolol och spirulina.
Volym: 50 ml
Cirkapris/ml: 7 kronor
Cirkapris: 340 kronor

Om produkten 
Produkten ska enligt tillverkaren göra att man ser piggare, mjukare och ungdomligare ut. Den kan även användas som primer och göra att din makeup sitter stadigt. Krämen kan användas morgon och kväll, före eller efter dagkrämen och ska appliceras med ett tunt lager. Beauty flash balm kan även användas som en ansiktsmask i 10-15 minuter för att ge energi och slät hud.

Testresultat
Produkten doftar behagligt och är smidig att applicera. Beauty flash balm påvisar helt klart en skillnad och man ser fräschare ut även om inget smink används. Det är lätt att stryka på produkten som snabbt lägger sig som en jämn yta på huden. Undvik att applicera produkten på pannan om du har fet hy då det lätt kan se lite flottigt ut annars. På de partier där mycket kräm samlats kan det smula sig en aning. Att applicera foundation på primern går utmärkt utan att det blir smuligt eller klumpar sig. Efter tio timmar ser underlaget lika fräscht ut som det gjorde när det lades på. Att använda produkten som ansiktsmask fungerar helt okej även om produkten bäst kommer till sin rätt som primer.

Smashbox Photo finish foundation primer
Betyg: 19/25
Innehåller: Vitamin A och E, druvextrakt samt grönt te.
Volym: 30 ml
Cirkapris/ml: 15 kronor
Cirkapris: 450 kronor

Om produkten
Produkten är oljefri och dess blandning av vitaminer och antioxidanter ska både göra hyn len och matt men samtidigt ska formulan motverka nedbrytningen av kollagen och fylla ut fina linjer. Produkten kan enligt tillverkaren även användas i blött eller torrt hår för att tämja frissighet.

Testresultat
Photo finish appliceras på rengjord och återfuktad hud. Det går bra att ta lite mer på områden där de fina linjerna är som mest synliga och produkten används med fördel under ögonconcealern. Det går smidigt att applicera foundation tack vare den lätta konsistensen som snabbt lägger sig som en len yta på huden. Då produkten är oljefri hålls hyn matt hela dagen och huden andas. De fina linjerna och porerna blir helt klart mindre synliga, därför går det bra att ha den utan smink ovanpå. Med Photo finish som primer sitter sminket bra och pumpflaskans konstruktion är väldigt praktisk sett ur ett hygieniskt perspektiv. Främsta nackdelen med Photo finish är att den inte är särskilt dryg, utan flera pump krävs för att få lagom mängd som täcker hela ansiktet.

Sammanfattning
Båda produkterna fyller sina syften som primer och sminket sitter helt klart bättre. Beauty flash balm ger dock en piggare look och mer lyster som fortfarande syns efter 10 timmar. Smashbox däremot ger verkligen len hy och gör att fina linjer och blemmor blir mindre synliga. Båda produkterna kostar en del men om man ser till milliliterpriset så är Smashbox Photo finish helt klart dyrare. Även det faktum att produkten är odryg gör att den kommer att förbrukas snabbt om du inte väljer att använda den vid mer speciella tillfällen som till exempel fest. Clarins primer vinner tack vare ett bredare användningsområde till ett lägre pris jämfört med Smashbox Photo finish.

Kundkontakt
www.clarins.com 
www.smashbox.com

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: