Sök

MAC Strobe Cream: Naturligt skimrande hud?

2007-03-01

MAC Strobe cream är en kräm som ska ge den där skimrande huden, men resultatet infriade inte riktigt förväntningarna.

Modell Pris Kommentar
Mac Strobe Cream 315 Naturligt skimrande hud?

Sammanfattning

Visst är det vackert och ser hälsosamt ut med en hud som det lyser om! Det ser knappt sminkat ut, och du funderar över varför inte du var född med en sådan hy. Men ska sanningen fram så är det nog få förunnat att ha det så utan några hjälpande skönhetsprodukter. Smartson har testat MAC Strobe cream som kan vara en liten hjälp på vägen.

Inledning

Vid olika visningar, skönhetstips, bloggar med mera så har MAC:s Strobe cream ibland dykt upp. Detta verkar vara krämen som ska ge den där huden som det skimrar om. Därför bestämde vi oss för att testa krämen och se vad den gör med hyn.

Om produkten
Strobe cream kategoriseras under hudvård och som en fuktgivande kräm hos MAC. Det är tänkt att krämen ska användas som en uppiggande produkt på en trött och livlös hud. Den innehåller bland annat olika vitaminer och en stor dos grönt te. Den har också skimrande partiklar i sig som ska ge ett lyster till huden.

Detta är ingen produkt för daglig användning. Används den för mycket ”så blir huden slö” till slut, enligt en av MAC cosmetics försäljare. Den ska bara läggas på när huden behöver en extra kick, som till exempel en tidig morgon efter en partynatt. Vissa blandar ut Strobe cream med foundation för att få en fräsch och lätt skimrande ton i ansiktet.

Förpackningen är vit och avlång med en kork som är svart. Tyvärr är korken lite rundad undertill så tuben står lite ostadigt om man vill ha den i badrumsskåpet. Den innehåller 50 ml och kostar 315 kr.

Testresultat
Krämen provades under ett antal dagar på en normal-/bland hy, både med och utan smink på.

Konsistensen är skön och doften är behaglig. En viss känsla av lyx infinner sig när man stryker på den första gången. Skimrar det då om hyn? Nja, om man verkligen tittar efter noggrant så blir det väl en viss skillnad på huden. Den största skillnaden syns i pannan, där huden är lite fetare. Så ett tips är att inte lägga på krämen i exempelvis t-zonen men däremot på de utstickande partierna i ansiktet där ljuset träffar och som du vill framhäva. Har du fet hy så är nog inte den här krämen något för dig. En lättare foundation går bra att ha på men med en mera täckande foundation så märktes inget av Strobe creamen. Eftersom inte den här produkten bör användas varje dag så kan det vara mera intressant att skaffa en dagkräm med ljusreflekterande pigment i.

Sammanfattningsvis infriades inte förväntningarna på krämen riktigt. Den kan ge en uppfriskande effekt på huden men den bästa kuren är ändå fortfarande att dricka mycket vatten, sova och leva hälsosamt.

Jannica Pallin

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: