Sök
Lumene True natural volume mascara

Lumene True natural volume mascara

Håller hela dagen

2010-04-26

Ett enormt utbud av mascaror gör att man lätt går efter devisen dyrast är bäst. Ibland stämmer inte den. Lumenes nya volymmascara ger ett riktigt bra resultat utan att vara speciellt dyr.

Modell Betyg Pris Kommentar
Lumene True natural volume mascara 20/25 120 Håller hela dagen

True natural mascara har flera fördelar. Bland annat innehåller den till största del naturliga ingredienser och håller sig plats riktigt länge. Dock försämras konsistensen efter drygt två månaders användning men eftersom man bör byta mascara var tredje månad så spelar det mindre roll.

Naturilgt - trenden som blir starkare
Lumene True natural volume  mascara ska innehålla 90 % naturliga ingredienser och följer därmed trenden med naturligt smink som bara blir starkare. Några av ingredienserna är blåklintsextrakt som sägs skydda och återfukta fransarna och bärfiber som ska ge fransarna en fyllig struktur. Mascaran uppges passa alla hudtyper, även känsliga ögon och innehåller varken doftämnen eller alkohol. True Natural Volume Mascara finns i färgerna svart och brun. 

 Design och applicering Lumene_01
Förpackningens färg påminner om blåklint samtidigt som den är mjukt timglasformad vilket gör att den ser elegant ut och ligger bra i handen. Borsten är tät och mascaran behöver bara appliceras med ett eller två drag för att täcka fransarna. Man får ta bort lite överflödig mascara från spetsen på borsten innan användning och applicera med mjuka långsamma drag. Men har man väl fått in snitsen så blir resultatet bra. Vid sicksackapplicering bildas det lätt klumpar och fransarna klibbar ihop. Resultatet blir bäst efter en applicering, vilket ger längre fransar i en intensiv färg, passande för vardagsmakeupen. För tjockare fransar eller till fest kan man låta mascaran torka och sedan lägga på ett extra lager, dock är det lätt att det även då bildas klumpar. 

Håller hela dagen
Något som imponerar är att mascaran sitter på plats en hel dag utan att smula av sig eller ge sotiga ögon. Tyvärr bildas det torkade rester vid öppningen efter några dagars användning som gör att mascaran kan vara svår att stänga ordentligt och efter cirka två månader blir konsistensen klumpig. Lumene har en frisk doft, trots att den inte innehåller några doftämnen. Med rengöringsolja är det lätt att avlägsna mascaran.

Så gjorde vi:
Lumene True natural Volume Mascara är testad under drygt två månader och betygsatt enligt kriterierna konsistens, applicering, resultat, design och värde för pengarna. Maxbetyg är 25 poäng.

Betyg:
Konsistens: 3/5
Applicering: 4/5
Resultat: 5/5
Förpackning: 4/5
Prisvärdhet: 4/5
Totalt: 20/25

Kundkontakt: www.lumene.se

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: