Sök
I+m Freestyle

I+m Freestyle

Ett bra val för känslig hud och allergiker?

2010-10-07

En parfymfri och mild rengöringsmjölk med innehåll av ekologiska oljor av mandel, solros och jojoba som skyddar från uttorkning och håller även den mest känsliga huden i balans.

Modell Betyg Pris Kommentar
I+m Freestyle parfymfri cleansing milk 19/25 169 Parfymfri och mild

Freestyle

Applicering5/5
Resultat3/5
Prisvärde    3/5
Doft            4/5
Förpackning 4/5
Totalt19/25


I+m Freestyle parfymfri cleansing milk är en mild 100 % veganvänlig rengöringsmjölk som avlägsnar smink och orenheter från huden med hjälp av en skonsam och parfymfri sammansättning av ingredienser som lämpar sig för allergiker och de med känslig hud. Innehållet av ekologiska oljor av mandel, solros och jojoba skyddar huden mot uttorkning samtidigt som orenheter smälter bort. Den milda formulan kan användas både morgon och kväll och tvättas lätt bort med ljummet vatten.

Minimalism på tyska
Förpackningen är stilren och minimalistisk. Den huvudsakliga texten är på tyska och ger ett ganska 43877kliniskt och trovärdigt intryck. Svenska instruktioner samt innehållsförteckning finns på en klisterlapp på baksidan av förpackningen men en snabb visit i duschen gör att denna i princip smälter bort. På hemsidan http://www.im-natur.se finns dock kompletta innehållsförteckningar för alla av i+m:s produkter.

Parfymfri
Då denna rengöringsmjölk är parfymfri är det ett bra val för dem med allergier eller dem som är känsliga mot dofter, som jag själv. Under användning märks dock en svag doft som påminner om sur yoghurt, min teori är att detta kommer från mjölksyran som denna produkt innehåller. Mjölksyra som är en AHA syra ska hjälpa till med exfoliering av huden men då den är placerad väldigt långt ner på innehållsförteckningen betvivlar jag att den gör en markant skillnad, man känner dock en lätt pirrande känsla under användning. Konsistensen av produkten är en fast kräm som inte löddrar och som lätt tvättas av med vatten utan att lämna kvar en hinna. Produkten kommer i en 150 ml pumpflaska som är hygienisk och lättanvänd.

Resultat
Den här produkten lämpar sig bäst för dem med väldigt torr hy och är nog för tung I+M 2010för den som har bland, fet acne hy. Den tar inte bort alla spår av smink då den är väldigt mild men resultatet förbättras avsevärt om man tvättar bort produkten med en våt muslintrasa. Produkten är relativt dryg och en pump räcker för hela ansiktet. Det är ett stort plus att produkten är doftfri vilket minskar riskerna för allergier och trots innehållet av mjölksyra kan jag inte med säkerhet säga hur bra den exfolierar då procentinnehållet inte står angivet. Detta är en standard men bra och skonsam rengöringsmjölk som bäst lämpar sig för dem som använder minimalt med smink och som är känsliga mot tvålbaserade rengöringsprodukter.

Fakta
För känslig hud och för allergiker.
Volym: 150 ml
Cirkapris: 169 kronor

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: