Sök

Glänsande läppar

2007-03-01

I vår och sommar är det bland annat milda, nakna färger med eller utan glans som gäller på läpparna. Smartson testar sex olika läppglans och läppstift.

Modell Betyg Pris Kommentar
Estée Lauder High gloss Ultra brillance 17/25 170 Mjukgörande
Dior Addict ultra nude 20/25 250 Lättsam
i.d. Bare Escentuals 23/25 220 Testfavorit
Makeup Factory Shimmer lip stick 16/25 150 Glänsande
Kiko 12/25 150 Kladdig
Maybelline Lip gloss 14/25 85 Glittrig

Sammanfattning

I vår är en av de starka trenderna naken look på läpparna med antingen beigebrunt eller med inslag av rost eller rosa. Om du har starkt markerade ögon är det snyggt med naturligt färgade läppar och gärna med glans.

Inledning

Vi har testat läppstift och läppglans i skilda prisklasser. Alla produkter i testet går i ljusa naturliga toner även om några har mer färg i sig än andra och de ger mer eller mindre glans till läpparna. Några av produkterna ger även fukt till läpparna vilket ses som ett plus. En slutsats man kan dra av testet är att dyrare är bättre.

Testfavoriten är i.d. Bare Escentuals som är den näst dyraste produkten i testet. Den vinner överlägset på grund av ett långvarigt, fuktgivande och snyggt resultat. Även Estée Lauder inger en behaglig känsla och verkar mjukgörande dock med ett diskret resultat. Läppstiftet från Dior kommer inte långt efter favoriten med en lyxig förpackning och ett naturligt och elegant resultat. Tyvärr är det ganska dyrt. Mest glans ger utan tvekan läppstiftet från Makeup Factory som också ger mycket färg. Lämpar sig därför bäst till festen om kvällen. Maybelline är testets billigaste läppglans och anses som prisvärd trots det lite kletiga resultatet. Mest svårapplicerad är läppglansen från Kiko som gärna blir kladdig och har ett högt pris i förhållande till vad man får för pengarna.

Elisabet Rosén 

Så gjorde vi

Läppstiften och läppglansen användes under en heldag vardera och därefter bedömdes produkterna utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning samt prisvärdhet. Maxbetyget är 25 poäng.

Estée Lauder
Betyg: 17/25
Kommentar: Mjukgörande
High gloss ultra brillance är en mjukgörande läppglans från Estée Lauder. Konsistensen är krämig och appliceras enkelt på läpparna genom en plasttub. Dock får man släta ut den då den till en början blir lite ojämnt fördelad. Läppglansen har en mjukgörande effekt och ger ett svagt glittrigt men naturligt intryck. Glansen ger ett mycket fräscht intryck eftersom den både doftar och smakar gott. Tuben är praktisk och lätt att bära med sig dock ger den ett billigt intryck. Kvalitetsintrycket är däremot högt men så är även priset. Sammantaget är den härligt mjukgörande med ett glansigt resultat.
Cirkapris: 170 kronor

Dior
Betyg: 20/25
Kommentar: Lättsam
Diors Addict ultra nude har en lyxig förpackning. Stiftet skruvas upp på traditionellt vis och appliceras med lätthet. Konsistensen känns lätt och den ger en svag naturlig ton. Det doftar fräscht och känns mycket behagligt. Resultatet är jämnt men mycket diskret. Det ger ingen högglans men det är skönt och sitter över förväntan. Förpackningen är exklusiv och behändig och det är ingen risk att locket lossnar i väskan. Stiftet håller hög kvalitet. Sammantaget ett dyrt läppstift som ger naturliga men svagt glansiga läppar.
Cirkapris: 250 kronor

i.d. Bare Escentuals
Betyg: 23/25
Kommentar: Testfavorit
Lip guard är en fuktgivande läppglans från i.d. Bare Escentuals. Det är en liten plasttub med en mjukt luddig applikator i fronten. Den är lättapplicerad och doftar av citrusfrukter. Läppglanset smälter in i läpparna och ger en svalkande känsla. Färgen är mild med ganska mycket glans och det håller länge. Tuben är behändig att ta med sig men den luddiga fronten ser lite ofräsch ut även om den fungerar väl. Förpackningen ser väldigt budgetmässig ut trots det höga priset men kvalitetsintrycket är mycket högt. Sammantaget ger den en fantastisk känsla med ett strålande resultat. Tyvärr finns den i endast två färger just nu.
Cirkapris: 220 kronor

Makeup Factory
Betyg: 16/25
Kommentar: Glänsande
Makeup Factorys läppstift är glänsande och prisvärt. Det kommer i ett traditionellt fodral som är elegant silverfärgat. Produkten luktar som läppstift brukar och det ger mycket färg. Konsistensen är krämig men kompakt och det är lättapplicerat. Läpparna får en mjuk känsla och resultatet blir jämnt och täckande. Läppstiftet ger väldigt mycket glans, kanske till och med för mycket. Därför är det bäst till kvälls- och festmakeupen men det behöver bättras på under kvällen. Kvalitetsintrycket är bra.
Cirkapris: 150 kronor

Kiko
Betyg: 12/25
Kommentar: Kladdig
Denna läppglans från Kiko är diskret. Förpackningen är i form av en pensel och genom att skruva på underdelen så pressas färgen upp i penseln. Penseln gör den dock rätt svårapplicerad och det blir ett kladdigt och ojämnt lager på läpparna. Man får stryka ut det ordentligt. Färgen blir svag men med mycket glans. Trots det klibbiga resultatet är glansen snygg och diskret när den väl är på plats. Konsistensen är lite seg och det är därför svårt att låta bli att äta av glansen. Eftersom man måste bättra på ganska ofta är den inte heller så dryg. Glansen bedöms därför som dyr i förhållande till hanterbarhet och resultat.
Cirkapris: 150 kronor

Maybelline
Betyg: 14/25
Kommentar: Glittrig
Maybelline är en ganska prisvärd läppglans paketerad som en penna. Konsistensen är krämig och glansen trycks ut genom 4-5 små hål när man skruvar undertill. Eftersom glansen är lite tjock blir den lätt ojämnt applicerad och man får släta ut den för att få ett jämnt resultat. Doften påminner om vattenmelon. Det blir tyvärr lite kladdigt efter en stund och man behöver bättra på rätt snart. Resultatet ger en del färg och ganska mycket glans men framförallt blir det glittrigt. Kvalitetsintrycket känns dock lite billigt. Förpackningen är fiffig och skyddar glansen från luft och smuts.
Cirkapris: 85 kronor