Sök

Glans i 6 timmar?

2008-06-26

Ett läppglans som håller i många timmar är lockande och det är något som L’oréal har försökt att ta fasta på med sin Glam Shine 6h. Smartson har testat några färger.

Modell Betyg Pris Kommentar
L'oréal Glam shine 6h 19/25 125 Klibbigt och prisvärt glans

Sammanfattning

Ett läppglans är nästan alla kvinnors måste. Det piffar ofta upp utseendet lite lagom och går snabbt att måla på. Tyvärr försvinner färgen för det mesta ganska fort och man får ta fram läppglanset stup i kvarten under en dag. Därför vore ett hållbart läppglans att föredra. L’oréal Glam shine 6h utlovar en lång hållbarhet och det har vi på Smartson testat. De färger som testats är 103 Forever Nude, 106 Forever young och 303 Everlasting beige.

Inledning

Speciell formula
Glam shine 6 h är ett läppglans som finns i 14 olika färger och som ska sitta kvar i 6 timmar enligt L’oréal. Tack vare ett glansfixerande komplex, en filmbildande Shine Fix polymer, som tillverkaren forskat fram, så ska Glam shine 6h skapa en mjuk och motståndskraftig hinna som garanterar hållbarheter i 6 timmar.

Av: Jannica Pallin/ Susan Bogyo 

Håller inte i 6 timmar
Konsistensen är först något tunn och genomskinlig men efter några få penseldrag på läpparna så blir färgen jämn och fin. Färgerna som testades gav lagom svag nyans. 103 och 106 har mera skimmer i sig än den beigea nyansen. Läppglansen har en söt parfymerad doft som är behaglig. Applikatorn är avlångt hjärtformad och något flexibel. Den fungerar helt okej att applicera med och hylsan ser trevlig ut.

Så hur är det med hållbarheten då? Om läpparna inte nuddar något så kan Glam shine hålla i ganska många timmar, men knappast 6 timmar. Den som håller bäst av de testade läppglansen är 103. När läpparna nuddar vid något försvinner färgen ganska snabbt, däremot förblir läpparna klibbiga ett bra tag efteråt. De som har mera skimmer i sig lämnar kvar en del glans också.

Tips! Den klibbiga hinnan som stannar kvar på läpparna fungerar bra som bas om man vill få sitt läppstift att stanna kvar längre. Måla på glansen och bit av lite på en servett, vänta en liten stund. Måla sedan på ditt favoritläppstift, helst med en pensel och då borde färgen sitta länge, förstås beroende på läppstiftet.  

KriterierBetygKommentar
Kvalitet3/5Hållbart underlag dock inte färgen
Applicering4/5Lättapplicerat
Resultat4/5Lagom med färg och glans för det mesta
Förpackning3/5Uppfyller sin funktion
Prisvärde5/5Klart prisvärd
Totalt19/25 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: