Sök

Eyeliners från Make Up Store

2008-04-07

Smartson testar olika eyeliners från Make Up Store som finns i flytande-, fast- och geléform. Lättast och mjukast är den i geléform medan den flytande är komplett med borste. Till den i kakform tillsätts vatten vilket gör att man själv bestämmer styrka och tjocklek på linjen.

Modell Betyg Pris Kommentar
Liquid eyeliner 16/25 145 Tjock linje
Cake eyeliner 21/25 135 Tillsätt vatten
Gel eyeliner 23/25 155 Lättapplicerad

Sammanfattning

Eyelinern användes redan i forna Egypten och då målade man en svart linje runt hela ögat. 1960 blev det populärt med flytande eyeliner, då gällde en tjock linje som smalnade av mot kanterna i antingen svart eller vitt. Make Up Store har sedan länge haft en flytande eyeliner, även den i fast kakform har funnits i sortimentet länge. Nytillkommen för Make Up Store är den i geléform som än så länge bara finns i svart. Vilken typ av eyeliner som är att föredra beror självklart en del på användarens erfarenhet och tycke.

Inledning

Smartson testar olika eyeliner från Make Up Store som finns i flytande-, fast- och geléform. Lättast och mjukast är den i geléform medan den flytande är komplett med borste. Till den i kakform tillsätts vatten vilket gör att man själv bestämmer styrka och tjocklek på linjen.

En flytande eyeliner kan upplevas svår att applicera då det ofta kommer mycket eyeliner på penseln vilket gör det svårare att vara noggrann i sitt målande och linjen är svår att få tunn. Den torkar tämligen snabbt vilket kan vara både till för- och nackdel. Man måste vara ganska snabb att applicera innan den torkar men samtidigt behöver man inte vänta så länge för att fortskrida sin make up. Eyelinern i kakform appliceras genom att man antingen droppar några droppar vatten direkt på kakan eller genom att fukta penseln. Ju mer vatten desto svagare färgnyans och vill man ha en riktigt svart linje tillför man endast lite vatten. För att applicera den i geléform stryker man penseln direkt på eyeliner och målar därefter. Till de två sistnämnda köper man till en speciell applikator från Make Up Store som är mycket tunnare än den som följer med i den flytande varianten. Denna pensel gör det lättare att själv avgöra tjockleken på linjen.

Så gjorde vi:
Produkterna testades under en hel dag på osminkade ögonlock. Fransarna böjdes och målades därefter med mascara. Produkterna har bedömts efter kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Susan Bogyo

Liquid eyeliner - Tjock linje

Volym: 7 ml/0,24 oz
Färg: Brun
Pris: 145 kr
Typ: Flytande eyeliner som finns i färgerna brunt och svart. I den långsmala behållarens lock sitter en pensel som man applicerar eyelinern med.

Omdöme: Eyelinern är enkel att använda då den är komplett med pensel och går att använda med en gång. Konsistensen är smidig och lättapplicerad. Nackdelen med flytande eyeliner är att det är svårt att avgöra mängden som upptas på borsten. När man dra ut penseln ur behållaren kommer det ganska mycket smet på den som gör att det är svårt att få en tunn linje. Drar man av penseln mot behållarens kant så resulterar det i att man får för lite smet på den vilket gör den svårapplicerad. Eyelinern passar den som vill måla en tjockare linje och som tycker att det är bra med en komplett produkt.

Kvalitet: 4/5
Applicering: 2/5
Resultat: 3/5
Förpackning: 5/5
Prisvärde: 3/5
Total: 17/25

Cake eyeliner - Tillsätt vatten

Volym: 0,07 oz
Färg: Svart
Pris: 135 kr

Typ: Eyeliner i fast kakform där man tillsätter vatten vid applicering. Pensel måste köpas till. Eyelinern finns i svart, brunt, grått och vitt.

Omdöme: Tack vare att man tillför vatten enligt önskemål kan man avgöra hur stark eller tjock linje man vill ha. Detta gör att produkten är lättanvänd och går att anpassa till vilken typ av make up man än väljer. Penseln man köper till är tunn och ger ett väldigt bra resultat. Hur stark färgnyans man vill ha bestäms även det efter mängden vätska. Ju mindre vatten desto svagare färgnyans får man. Vill man däremot ha en stark och mer markerad linje tillsätter man bara en väldigt liten mängd vatten. Konsistensen blir då tjockare och färgnyansen mer skarp. Om konsistensen blir mycket blöt kan det hända att det hamnar eyelinern på ögonfransarna vilket i sin tur gör att fransarna kan klumpa sig.

Kvalitet: 4/5
Applicering: 4/5
Resultat: 5/5
Förpackning: 4/5
Prisvärde: 4/5
Total: 21/25

Gel eyeliner - Lättapplicerad

Volym: 6,5 gr/0,23 oz
Färg: Svart
Pris: 155 kr
Typ: Eyeliner i geléform som appliceras utan några tillägg. Pensel måste köpas till. Eyelinern finns än så länge bara i svart.

Omdöme: Denna typ av eyeliner är helt ny för Make Up Store och den är väldigt lättapplicerad med hjälp av penseln man köper till som är tunn och ger bra resultat. Den svarta färgen är väldigt intensiv och man behöver inte ta mycket på penseln för att få ett bra färgresultat. Det är riktigt lätt att måla en fin och tunn linje då konsistensen är mjuk och följsam. Det går likaså utmärkt att måla tjockare linjer. Denna typ passar både erfarna och mindre erfarna eyelineranvändare då resultatet är lätt att få jämnt. Eyelinern går även att sudda ut för en mer sotig look. Den enda nackdelen med konsistensen är att om man använder en ögonfransböjare så kan det hända att linjen oavsiktligt suddas ut då eyelinern aldrig riktigt torkar. Att böja fransarna innan applicering är att föredra.

Kvalitet: 5/5
Applicering: 5/5
Resultat: 5/5
Förpackning: 4/5
Prisvärde: 4/5
Total: 23/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: