Sök

Cremerouge: Rosor på kinderna

2007-08-14

Med rätt cremerouge får du ett lätt och lent resultat som passar utmärkt under alla årstider och för alla åldrar. Smartson testar åtta cremerouge från 99 till 225 kronor. Vinnare i testet är Maybelline.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clinique 22/25 225 Härlig känsla
Face 13/25 155 För mogen look
Jelly pong pong 19/25 159 Kändisfavorit
IsaDora 11/25 99 Kladdig
Pop beauty 12/25 175 Luktar gott
Maybelline 23/25 105 Testfavorit
Make Up Store 18/25 155 Två i en
Clarins 19/25 210 Ger nytta

Sammanfattning

Ett cremerouge känns fräscht när det är varmt och fuktigt ute och man inte vill ha så mycket tungt pudersmink i ansiktet. Det passar också bra om man vill ha lite extra färg på kinderna efter träningspasset när man fortfarande har lite eftersvettningar. Stryk på cremerouge med rena fingrar innan du stryker på puder. Här testar vi åtta cremerouge med olika konsistens och förpackning.

Inledning

Rosiga tips
Ett cremerouge är ett bra alternativ till den traditionella puderrougen. Det är utmärkt att använda när man befinner sig på solsemester och det ofta är fuktigt i luften. Det kan vara svårt att sminka sig med puderbaserad rouge vilket gör rouge i cremeform till ett bättre val. Ett tips är också att använda cremerouge på gymmet. Eftersom man ofta är varm efter ett hårt träningspass lämpar sig en cremerouge mycket bra och man riskerar inte att bli fläckig i ansiktet. Under vinterhalvåret använder många lite fetare ansiktskrämer vilket kan medföra att ett puderbaserat rouge inte fastnar lika bra. Då kan också cremerouge passa bättre och bli ett bra komplement till ansiktskrämen.

Bland de cremerouge som finns kan man finna många olika konsistenser och varianter. En del är kladdiga medan andra lägger sig som en behaglig mjuk yta på kinderna. Det finns olika typer av behållare i form av stick, burkar och pappers- eller plastdosor. Cremerouge som är formade som stick har fördelen att de går att torka av efter användning och då undviker man smuts och bakterier som kan förstöra cremerouge. Det finns alltid en risk att samla på sig orenligheter med produkter där man måste använda fingrarna som medel men är man bara noggrann med sin hygien och tvättar händerna innan så ska det inte vara någon fara. När man applicerar en cremerouge kan man dutta på ett märke stor som en femkrona och därefter stryka ut det med fingrarna. Antingen gör man en jämn cirkel så att man får härligt rosiga äppelkinder eller så kan man dra ut rougen uppåt mot tinningen så att man får en lite vassare look vilket kan passa till fest. 

Resultat
Vinnare i testet blev prisvärda Maybelline som är en mousse som inte kladdar och som känns väldigt behaglig. Face kan med fördel användas av kvinnor som vill ha en mogen look. Jelly pong pong överraskade mest och behållaren är liten och praktisk att ta med. Clinique blev nästbäst i testet för en fantastisk rouge som även är hudvänlig. Av de testade cremerougen var det bara IsaDora som inte höll måttet, den är kladdig och känns inte skön att ha på kinderna.

Så gjorde vi

Alla testade cremerouge har använts på en sminkning med solpuder som grund i ansiktet. Därefter bedömdes produkterna utifrån kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärdhet. Maxbetyg är 25 poäng.

Clinique – Härlig känsla – 22/25

Serie: Touch de blush
Volym: 5,3 ml
Djurtestat: nej
Behållare: Plastburk
När: På gymmet
Ca pris: 225 kr

Cliniques produkter är alla allergitestade och helt oparfymerade. Alla produkter är dessutom utvecklade av hudläkare vilket gör att detta cremerouge lämpar sig väl för personer med känslig hy. Rougen är i mousseform och smälter lätt in i hyn och gör att det lämnar en skön och härlig känsla som varar länge. Den torkar snabbt in och man blir inte kladdig. Burken är liten och smidig att ta med på resan eller till gymmet.

Face – För mogen look

Serie: Creme blush-on
Volym: 7 g
Djurtestat: nej
Behållare: Plastburk
När: Hos svärföräldrarna
Ca pris: 155 kr

Om man inte vill ha uppmärksamhet för sin make up så är detta cremerouge att föredra. Det piffar upp kinderna utan att sticka ut. Rouget känns lite kladdigt till en början med torkar in efter ett tag. För att bevara färgen på kinderna krävs att man bättrar på rouget. Behållaren har inget speciellt utseende utan dosan är faktiskt ganska tråkig med sin genomskinliga plast men storleken gör att den lätt får plats i sminkväskan.

Jelly pong pong – Kändisfavorit

Serie: Creme-To-Powder-Blush
Volym: 3 g
Djurtestat: nej
Behållare: Pappersetui med spegel
När: Party
Ca pris: 160 kr

Denna cremerouge överraskade mest. Namnet och första synen på den oglamorösa men söta rosa pappersdosan kan lätt göra att man tror att detta inte är någon bra sminkprodukt. Det sägs att Jelly Pong Pong kosmetik används av bland andra Gwen Stefani, Kate Moss och Kylie Minouge. Rougen ger en fin färg som sitter bra, lite kladdigt till en början men när det lagt sig så ser man verkligen fräsch ut. I dosan finns även ett gel för läpparna samt en spegel och produkterna är framtagna för att appliceras med fingrarna.

IsaDora – Kladdig

Serie: Express blusher stick
Volym: 12 g
Djurtestat: ingen uppgift
Behållare: Stift
När: I högstadiet
Ca pris: 100 kr

Med hjälp av ett stick kan man lätt applicera IsaDoras cremerouge på kinderna och det är enkelt att få ett okej resultat. Sticket är smidigt att få ner i sminkväskan och man får mycket rouge för pengarna. Problemet är att rouget är lite för kladdigt för att det ska kännas behagligt på kinderna och risken att bli fläckig är stor. Resultatet blir aningen bättre om man inte tar så mycket rouge men färgnyansen blir då betydligt svagare och man uppnår inte riktigt det man är ute efter.

Pop beauty – Luktar gott

Serie: Pop up glow
Volym: 28 g
Djurtestat: ingen uppgift
Behållare: Stick
När: Vardagen
Ca pris: 175 kr

Doften på detta cremerouge är det som slår en först när man skruvar av locket. Det är lite trögt att trycka upp sticket vilket man gör genom att pressa in tummen på undersidan. Rouget ger en härlig nyans och det är lätt att applicera på kinderna. Tyvärr torkar inte rouget in så man får känslan av att man är lite kletig. Rouget behöver bättras på under användningen. I förhållande till det man får så är priset alldeles för högt för denna produkt vilket gör att slutomdömet faller.

Maybelline – Testfavoriten

Serie: Dream mousse blush
Volym: 7 ml
Djurtestat: Ingen uppgift
Behållare: Glasburk
När: Sommardagar
Ca pris: 105 kr

Maybellines ”dream mousse blush” ger verkligen en riktig upplysning av vad man kan vänta sig av detta cremerouge. Rouget är väldigt lättapplicerat och det luftiga mousset är mjukt och lägger sig snabbt som en silkeslen yta. Det känns som en dröm på kinderna. Resultatet är verkligen bra och rouget behöver inte bättras på. Priset är fantastiskt och man gör verkligen ett fynd när man väljer denna rouge.

Make Up Store - Två i en 

Serie: Duo créme blush
Volym: 2 g
Djurtestat: Nej
Behållare: Plastburk
När: I alla lägen
Ca pris: 155 kr

En typisk Make Up Store produkt till utseendet med loggan tryckt i vitt på svart bakgrund. I plastburken finns två cremerouge, en mörkare och en ljusare nyans. Den mörkare används till fördel som grunden på kinden medan den ljusare kan användas som en highlighter genom att applicera den ovan den mörkare nyansen. Genom att man får två färgtoner kan man leka lite med färgerna och komma fram till den nyans man gillar bäst. Rouget känns skön på kinderna och ger en fräsch look.

Clarins - Ger nytta 

Serie: Multi-Blush
Volym: 0,14 oz/4g
Djurtestat: Nej
Behållare: Plastburk
När: I brådska
Cirkapris: 210 kr

Clarins cremerouge ger en skön puderkänsla och det är lätt att applicera denna rouge som sitter väl på kinderna. Det mest fantastiska med rouget är att det verkligen ger nytta då man kan använda det även till läpparna och ögonlocken. Detta är perfekt när man har bråttom och inte har tid med många olika produkter, locket är en spegel vilket medför att man kan använda rouget när man är på språng. Cremerouget passar utmärkt för den som vill ha så få produkter i sminkväskan som möjligt samt för den som vill ha kvalitet.