Sök
Clarins Beauty flash balm

Clarins Beauty flash balm

Sminket sitter som berget

2009-02-26

När huden i ansiktet känns trött och glåmig kan en kräm som ger ansiktet ett piggare utseende hjälpa. Vi har testat Beauty Flash Balm från Clarins som ska ge ansiktet ett ”skönhetslyft” samtidigt som den ska göra att sminket sitter bättre och längre.

Modell Betyg Pris Kommentar
Clarins Beauty flash balm 22/25 340 Håller huden fräsch i timmar

Sammanfattning

Vare sig du tycker att dina fina linjer i ansiktet behöver jämnas ut eller om du vill ha en bra grund under din makeup passar Beauty flash balm från Clarins. Ibland känns ansiktet bara trött och livlöst och kan därför vara i behov av en riktigt boost, kanske inte minst när vi ska på fest. Produkten som kallas askungekräm av tillverkaren ger en slät yta som gör att din hy hålls matt och fräsch och bevarar sminket riktigt bra under hela dagen.

Inledning

Om produkten
Clarins beskriver Beauty flash balm som ett exceptionellt "skönhetslyft" som ska eliminera alla tecken på trötthet och ansiktsdragen ska genast se piggare, mjukare och ungdomligare ut. Produkten ska även fungera som primer och göra att din makeup sitter stadigt.
Beauty flash balm innehåller trollhassel och olivextrakt som ska ha en uppstramande effekt, ge lyster samtidigt som algextrakt ska agera vitaliserande. Produkten innehåller även bisabolol som ska verka lugnande och mjukgörande samtidigt som risstärkelse ska rena huden och dessutom spirulina. Tuben innehåller 50 ml.

Användning
Krämen kan användas morgon och kväll, före eller efter dagkrämen. Det går även bra att använda produkten vid speciella tillfällen, till exempel under festmakeup. Krämen ska appliceras med ett tunt lager som snabbt ska strykas över ansikte och hals. Det är viktigt att man inte masserar in produkten i ansiktet. Beauty flash balm kan även användas som en ansiktsmask i 10-15 minuter för att ge energi och slät hud.

Så gjorde vi

Clarins Beauty Flash Balm har testats under hela dagar, under festmakeup samt som ansiktsmask. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, funktion och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Testresultat
Produkten doftar behagligt och är smidig att applicera. Det är lätt att stryka på produkten som snabbt lägger sig som en jämn yta på huden. Enligt anvisning ska ens foundation appliceras på en gång när krämen fortfarande är fuktig på huden. Det fungerar bra att göra så och det blir ett jämnt lager av foundation som varken klumpar eller smular. Beauty flash balm är även bra som primer på ögonlocken då ögonskuggan fastnar lätt vid applicering. Krämen gör sig dock bättre som primer för ansiktet än för ögonen. Efter tio timmar ser nämligen underlaget lika fräscht ut som det gjorde när det lades på medan ögonskuggan har smetat ihop lite grand. När vi applicerade Beauty flash balm utan smink gavs ett fräschare uttryck i ansiktet. Att använda produkten som ansiktsmask fungerar helt okej. Den lämnar en härlig och mjuk känsla på huden men det blev en aning smuligt på det partier där mycket kräm lagrades.  

Sammanfattning
Som primer fungerar Beauty flash balm väldigt bra och sminket sitter verkligen som berget i flera timmar . Att den även ger en piggare look till viss del är bra vid tröttare dagar. Men med tanke på att priset är lite högt och att den inte så dryg, kan det vara bättre att använda den lite då och då. Speciellt om den används som ansiktsmask. Kanske är det när Beauty flash balm bara används vid speciella tillfällen så som en bal på slottet som den känns som en riktig askungekräm.

Kriterier          Betyg               
Kvalitet5/5
Applicering5/5
Resultat4/5
Funktion5/5
Prisvärde3/5
Totalbetyg22/25