Sök
Nokia 6233

Nokia 6233

Prisvärd och elegant

2006-10-24

Nokia 6233 är en 3G-telefon som kombinerar ett lågt pris med lyxig design, bra skärm och många funktioner. En positiv överraskning enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 74/100 "Medelmåttig blandras"
Amobil 5/6 "6233 er alt det 6230i aldri var"
Din side 5/6 "Verdt pengene"
Infosyncworld 90/100 "Excellent for calls and messaging"
Cnet - "A fine piece of equipment"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar mobilens metalliska finish som ger ett lyxigt intryck. Priset ser man som relativt billigt. Menysystemet får beröm av samtliga testare och anses som snabbt och lättmanövrerat. Även skärmen och kamerans videofunktionen får plus. Skärmen anses som stor och klar medan videofunktionen prisas för dess höga upplösning. Negativt tycker man främst är avsaknaden av videotelefoni samt kameran som trots 2 megapixlar inte producerar speciellt bra stillbilder. Även avsaknaden av usb-kabel samt den korta batteritiden får kritik.

Mobil

"Medelmåttig blandras"

nokia_6233_underTidningen Mobil beskriver Nokia 6233 som en underlig blandning mellan lyx- och budgetkänsla. Utseendet ger ett exklusivt intryck, men telefonens sparsamma funktioner och pris ger sken om något annat. Det omarbetade menysystemet ger man beröm, speciellt den mycket väl fungerande startsidan. Den skarpa och väl tilltagna skärmen underlättar vid uppkoppling mot internet. Negativt tycker man är kameran och dess videofunktion. Stillbilderna är visserligen på 2 megapixlar men de är utsmetade och detaljlösa. Videofunktionen får kritik då den endast kan filma utåt från sin baksida, vilket omöjliggör videotelefoni. Nokia 6233 ges slutligen Mobils utmärkelse "Bra köp".

Källa: Mobil (SE) nr 7 2006

Amobil

"6233 er alt det 6230i aldri var"

Menyerna är det första som norska Amobil berömmer. Tillsammans med den stora, skarpa skärmen så är dessa snygga och enkla att manövrera sig runt i. Telefonboken är rymlig och pedagogiskt upplagd, likväl som telefonens kalender. Kameran anses ta bilder som är helt ok, medan videofunktionen får stort beröm. Tack vare en hög upplösning hävdar man att 6233 levererar videoklipp av bästa mobilkvalitet. Att telefonen trots ett så lågt pris har stöd för 3G och bluetooth är ett plus. Negativt tycker man är batteritiden som är alldeles för kort samt den inbyggda mp3-spelaren som inte levererar mer än ett halvdant ljud. Även det allt för snåla inbyggda minnet får sig en törn.

Källa: www.amobil.no (NO)

Din side

"Verdt pengene"

nokia_6233_sideNorska Din side ger telefonens utseende en stor ovation. Den utstrålar lyx, trots sitt låga pris. Skärmen får beröm för sin storlek och klara bild. Det nya menysystemet tycker man är snabbt och mer eller mindre en fröjd att använda. Även den inbyggda webbläsaren får beröm för sin snabbhet och kamerans videofunktion anser man håller hög klass. Ljudet är alldeles utmärkt vid telefonfunktionerna, men när mp3-spelaren används så upptäcker man vissa brister. Negativt är även att ingen usb-kabel följer med mobilen, testaren tycker detta är underligt när den har såväl kamera som mp3-spelare. Trots 2 megapixlar får även kameran kritik. Den anses inte inte hålla lika hög klass som man vant sig från Nokias mobiler. Bildkvaliteten räddas till viss del av de olika kamerainställningar som finns att göra, men då krävs det att användaren sätter sig in i dem.

Källa: www.dinside.no (NO)

Infosyncworld

"Excellent for calls and messaging"

nolkia_6233_backNorska testaren Infosyncworld anser att Nokia 6233 är en bra telefon att ringa och sms:a med, men inget för den seriöse 3G-användaren. Utseendet tycker man är häftigt och skärmen ges stora plus. Att surfa via 6233 är inga problem vid mobilanpassade hemsidor, men med nätets andra sidor misslyckas den inbyggda webbläsaren totalt. Kameran genererar alldeles för dåliga stillbilder medan dess videofunktion får beröm. Tack vare den höga upplösningen blir filmklippen av hög kvalitet. Dock så tycker man att videosamtal bör vara möjliggjort om man vill att telefonen ska tas seriöst som en 3G-telefon. Avsaknaden av usb-kabel tycker man är ett minus.

Källa: www.infosyncworld.com (NO)

Cnet

"A fine piece of equipment"

nokia_6233_frontAustraliensiska Cnet uppskattar mobilens metalliska yttre, vilket man anser ger den ett sofistikerat och elegant intryck. Man tycker även att den ligger väl i handen. Samtidigt som 3G-stödet är ett plus anser testaren att i och med avsaknaden av videosamtal så tappar man mycket av systemets poäng. Kamerans videofunktion ges beröm då den producerar videoklipp i hög upplösning. Menysystemet fungerar väl och anses klara sig bra i testerna. Ljudet fungerar bra till telefonens samtliga funktioner förutom mp3-spelaren. Där anser man att det saknas lite tyngd innan telefonen kan ersätta en separat mp3-spelare. Batteritiden tycker testaren är lite väl kort och webbläsaren har problem med att hantera vanliga webbsidor. Överlag tycker man att mobilen presterar väl på mer eller mindre alla avdelningar. Tillsammans med priset så rekommenderas den därför varmt.

Källa: cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Nokia 6233 är en 3G-telefon med stöd för secure digital minneskort upp till 2 gigabyte. Nokia 6233 har en 2-megapixelkamera med videofunktion, fm-radio, mp3-spelare och inbyggd webbläsare. Mobilen har stereohögtalare. Tft-skärmen är på 320x240 pixlar och har 262144 färger. Den har stöd för mms, sms, epost, bluetooth, mp3, mpeg-4 med flera. Passningstiden är upp till 340 timmar och taltiden är upp till 4 timmar i gsm och upp till 3,1 timmar i 3G. Måtten är 108x46x18 mm och den väger 110g.

Tillverkare: Nokia