Sök
Viewsonic N4060W

Viewsonic N4060W

Undermåliga bildegenskaper

2006-05-16

Viewsonic N4060W är en 40 tums lcd-tv med väldigt låg prissättning, som dock inte lyckas med att imponera på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 59/100 “Keine gute HDTV-Darstellung”
Pc för alla 6/10 “Ingen höjdarkvalitet”
Cnet - “An optimal picture is never fully attained”
Goodgear guide 2/5 “Fails miserably”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla till en början väldigt positiva till skärmen från Viewsonic då företaget har en lång historia av tillverkning av datorskärmar. Förväntningarna bleknar dock väldigt snabbt när skärmen provas. Alla testare anmärker på bilden, som anses vara undermålig med tanke på hur marknaden idag ser ut. I ett fall får bilden omdöme om sig att vara hyfsad, i övriga fall ratas den väldigt starkt. Att Viewsonic inte ens lyckats med pc-bilden är ett faktum som är svårt att ta till sig och enligt en av testarna ett tydligt tecken på att engagemanget i framtagningen inte varit på topp. Även utformningen får mycket kritik, den anses ge ett väldigt billigt och plastigt uttryck. För den som ämnar väggmontera sin skärm är avsaknaden av anslutningar på sidan en miss då det är väldigt svårt att komma åt kontakterna baktill, en erfarenhet som alla testarna tar del av.

Video

“Keine gute HDTV-Darstellung”

Viewsonic N4060W är en väldigt ljusstark skärm, men det är det enda positiva enligt tyska Video. Bilden i övrigt har inte mycket att komma med och lider av oskärpa samt problem med djupkänslan. Även om högupplösta signaler används så blir inte återgivningen vidare bra, enligt testaren. Teven anses dessutom vara väldigt sparsamt utrustad när det kommer till anslutningar och funktioner. Användandet är inte heller någon positiv upplevelse. Menyerna klarar med nöd och näppe gränsen för att vara överskådliga och de interaktiva tips som dyker är alltför ofta felaktiga. Den automatiska kanalsökningen är inte heller klockren och installationen försvåras ytterligare av en fjärrkontroll utan struktur, skriver Video.

Källa: Video (DE), nr 3 2006

Pc för alla

“Ingen höjdarkvalitet”

Pc för alla skriver att produkten kanske inte är ful i sitt plastiga utförande men att det inte heller är något som direkt imponerar. Anslutningarna anses täcka alla behov men att en dvi-ingång saknas upplevs som märkligt, med tanke på att tillverkaren gjort sig känd för främst sina pc-skärmar. Att alla kontakter sitter baktill är opraktiskt ifall man vill ansluta en spelkonsol eller annan tillfällig enhet. Med analogt tv-tittande fungerar inte skärmen vidare bra. Testaren skriver att bilden blir oskarp, med låg detaljnivå och att färgerna smetas ut. Med dvd saknas den önskvärda svärtan och bilden upplevs orolig i mörka områden.

Källa: Pc för alla (SE), nr 4 2006

Cnet

“An optimal picture is never fully attained”

Viewsonic N4060W snett framCnet skriver att produktens utförande känns väldigt oinspirerande men att det samtidigt är en modell som man lätt kommer igång med, då den är tunn och både bordsställ och högtalare ingår. Att ställa in kanalerna går lätt och N4060W anses även i övrigt vara lättskött. Men att alla anslutningar finns baktill ställer definitivt till det för den som vill väggmontera sin skärm, åtminstone en anslutning på sidan hade varit praktiskt, skriver testaren. Direkt ifrån fabriken anses bilden inte vara att hurra för och även om det går att få till en hyfsad bild med hjälp av inställningar så anser Cnet att den aldrig blir optimal. Ljudet däremot håller en väldigt bra kvalitet, bättre än vanligt för skärmar av samma storlek. För den som vill hoppa på hdtv-trenden utan att belåna huset så anses N4060W vara ett alternativ, men då gäller det att veta att man får det man betalar för.

Källa: Till Cnet Australia (AU)

Goodgear guide

“Fails miserably”

Goodgear guide anser att det är en pina att se på film med Viewsonic N4060W. Det låga priset till trots avråder testaren från köp. Det bedöms vara smartare att spara några tusenlappar och satsa på ett annat alternativ. Bilden är okej när stillbilder visas men så fort det är något som rör sig så tappar skärmen greppet helt. Förutom det är det flera problem som tas upp. Testaren menar att färger är övermättade, att digitala artefakter förekommer alldeles för mycket och att produkten är väldigt dålig på att urskilja nyansskillnader. Det senare uppges orsaka tydliga färgband med en massa brus emellan. Det totala resultatet beskrivs som en sörja av fula pixlar. Även utformningen ratas, testaren skriver att det är en alldeles för tjock skärm, där mjuka kanter blandas konstigt med raka block. Trots den väldigt låga prissättningen så är detta en produkt som man gör bäst i att hålla sig ifrån, avslutar Goodgear.

Källa: Till Goodgear guide (US)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Viewsonic N4060W är en 40 tums lcd-tv med upplösning om 1366x768 pixlar. Kontrastomfånget uppgår till 1000:1, ljusstyrkan till 500 cd/m2 och responstiden är 8 ms. Enligt tillverkaren är betraktningsvinkeln 170 grader horisontellt som vertikalt. 2x10 watt högtalare finns inbyggda i ramen. Bordstativ medföljer och med det monterat är dimensionerna 1015x755x280 mm. Alla anslutningar återfinns baktill och omfattar bland annat hdmi, komponent och tre scart. Pc-anslutning sker via vga. N4060W väger 33 kg.