Sök
Viewsonic N3200w

Viewsonic N3200w

Prispressare

2005-05-17

Viewsonic N3200w är ett bra exempel på att LCD-TV sjunker i pris. Den har trevlig formgivning, god detaljåtergivning och naturliga färger. Kan användas som PC-skärm.
Testkälla Kommentar
Din side ”Gjøre en god jobb som PC-skjerm”
What Hifi ”Very low price”
What Video ”Larger and more stylish”

Vad tycker testarna?

Viewsonic N3200w är en riktig prispressare enligt testarna. Bildkvaliteten når inte upp till prestigeprodukterna men den är klart acceptabel. Skärmen är både snyggare och billigare än föregående modell som kom så sent som i höstas. Detalj- och färgåtergivning är fin men svärtan kunde varit djupare. Mottagningen blir bättre med digitala signaler än analoga. Produkten fungerar också bra som PC-skärm. Den enda egentliga kritiken handlar om dålig kanalsökning och en plastig fjärrkontroll.

Din side

”Gjøre en god jobb som PC-skjerm”

N3200w_h

Din side får ett positivt första intryck av N3200w som ser exklusiv ut. Det uppskattas att ljudet från de inbyggda högtalarna kan slås ifrån. Fjärrkontrollen upplevs som lite plastig, men den har gott om användarvänliga genvägar. Att tillverkaren placerat anslutningarna på baksidan är inte optimalt, eftersom in- och urkoppling blir besvärlig. Kanalsökningen fungerar mycket bra och menyerna är begripliga. Vid digital mottagning får man färre störningar i bilden än vid analog mottagning. Svärtan kunde vara bättre. För den som vill använda produkten som PC-skärm eller till Xbox går det bra, men bör då använda en bättre kabel. Trots att responstiden anges till moderata 18 ms upplevs den inte som något problem.

Källa: Till Din Sides hemsida
What Hifi, april 2005
What Video, nr 293

What Hifi

”Very low price”

What Hifi testar åtta skärmar. N3200w är ett bra exempel på hur priserna sjunker på LCD-TV. Trots det låga priset är byggkvaliteten och formgivningen hyfsad. Den har alla standardanslutningar plus DVI. Fjärrkontrollen ser dock lite billig ut. Menyerna på skärmen är grundläggande och lätta att navigera i. Bildsignalen från dvd eller video imponerar men bildkvaliteten är fin även i övrigt. Tyvärr hanterar den inte riktig HD. Bakgrundsbelysningen skapar ibland märkliga skuggor vid mörka scener vilket vid kan bli lite besvärande efter ett tag. N3200w är en helt okej LCD-skäm men testaren skulle hellre betala några kronor extra för en Toshiba 32WL48 som också får testets högsta betyg.

What Video

”Larger and more stylish”

N3200w_remote_h

What Video menar att N3200w är både större och billigare än tillverkarens föregående modell som fick pris av tidningen så sent som i november. Menyerna är lätta att navigera i. Utöver de vanliga justeringsmöjligheterna finns Video Mode som anpassar inställningarna för video och gör färgerna mjukare. Den automatiska sökningen tar åtta minuter på sig att leda reda på kanalerna som då var felaktigt placerade och med dålig mottagning. När man väl rattat in dem manuellt fick man bra bildkvalitet med fin detaljåtergivning. Den höga kontrasten imponerar. Svärtan får godkänt men är inte riktigt lika bra som på värstingskärmarna. Testaren tycker det är en fördel att högtalarna kan kopplas ifrån även om de har acceptabel ljudkvalitet. Priset är klart acceptabelt.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: 32 tums widescreen LCD-TV med upplösningen 1280x768 dpi. Bildformatet 15:9. Två stycken 12 watts högtalare. Ljusstyrkan uppgår till 550 cd/m2 och kontrasten till 600:1. Responstiden är angiven till 18 ms. Betraktningsvinkeln är 170 grader både horisontellt och vertikalt. På baksidan där alla anslutningar finns bl.a. två Scart, analog RGB-ingång, DVI-D, S-video, komponent och komposit samt högtalarutgång. Fjärrkontroll följer med. Måtten är 1054(W)x623(H)x220(D) mm och vikten 22,5 kg.

Modell: Viewsonic N3200w