Sök
Toshiba 52Z3030D

Toshiba 52Z3030D

Bilden är stabil men omdömena varierar

2008-05-29

En 52-tums full hd lcd-tv med 100 Hz-teknik som skall ge lugnare bild. Testarna ger plus för hög detaljrikedom och ett lovande inbyggt ljud. Vissa testare hyllar tv:n medan andra inte är lika positiva.
Testkälla Betyg Kommentar
Av review 6/10 "Sometimes excellent pictures"
What video 4/5 "Very well put together"
Hjemmekino 5/6 "En imponerende 52 tommer"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går isär, en placerar 52Z3030D på en bottenplacering i ett jämförande test och menar att den faller på grund av dåliga betraktningsvinklar, dåligt rörelseflyt i bilderna och att bilden med standardupplösning är undermålig. En annan testare tycker att den presterar väl både när det gäller standardupplösning och att visa bilder från hd-material. Designen beskrivs som snygg och den anses vara välbyggd. Detaljrikedomen är total vid hög upplösning och tv:n får dessutom plus för dess goda specifikationer. Omdömena varierar också, en testare tycker att Toshibas tv är medioker, medan de övriga två ger näst högsta betyg.

Av review

"Sometimes excellent pictures"

Av review har gjort ett jämförande test mellan fyra 52-tummare, Philips 52PFL9632D, Samsung LE52F96B, Sharp LC-52X20 och Toshiba 52Z3030D. Philips hamnar på förstaplats, Toshibas tv får sämst betyg och hamnar på sistaplats. Trots det så tycker testaren att Toshibas tv har gott om valmöjligheter, i vissa lägen är bilden förträfflig med god färgåtergivning. Trots uppdateringsfrekvensen på 100 Hz tenderar rörliga objekt att "smetas" ut, när de åker över bilden. När man tittar på tv:n snett från sidan blir bilden lidande och testaren klagar även på återgivningen av filmer med många mörka scener. Med hd-material är bilden bra men de dåliga egenskaperna överväger och testarens slutliga intryck blir mediokert.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

What video

"Very well put together"

What video har gjort ett jämförande test mellan fem lcd-tv. Toshiba 52Z3030D hamnar på en andraplats som delas av både JVC HD65DS8 och Sharp LC-52X20E. Vinnaren i testet blir Samsung PS-50P96FD och sistaplatsen knips av Sony KDL-46W3000. Testaren tycker att Toshiba har lyckats göra en välbyggd tv som ser snygg ut med en glättad svart fasett. Den har bra specifikationer och är dessutom väldigt bra på att hantera hd-material. Upplösningen gör att bilderna återges med en häpnadsväckande detaljnivå. Färgåtergivningen är inte lika imponerande vilket märks tydligt när hudtoner skall återges från standardupplöst material. Det inbyggda ljudet får lovord av testaren som menar att det är detaljerat med bra basåtergivning.

Källa: What video (GB) issue 332

Hjemmekino

"En imponerende 52 tommer"

Norska Hjemmekino berömmer 52Z3030D för dess design, bildkvalitet, bildbehandling och smarta menyer. De tycker att dessa goda egenskaper gör det enkelt att bli kär i Toshibas 52-tummare som de dessutom tycker gör ett gediget jobb både när det gäller standard- och hd-upplösning. Testaren blir inte lika imponerad när tv:n testas som pc-skärm då upplösningen anses vara för dålig. Orsaken till detta kan vara att exemplaret som testades av dem var ett provexemplar. Trots detta blir intrycket gott och testaren tycker att Toshibas tv imponerar stort.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2007

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Toshibas 50-tums lcd-tv 52Z3030D är en full hd lcd-tv med 100 Hz uppdateringsfrekvens. Den har full hd-upplösning på 1920x1080 pixlar, kontrasten 14000:1 och ljusstyrkan 500 cd/m2. Betraktningsvinklarna ligger på 178 grader horisontellt respektive vertikalt. Bland anslutningarna finns tre hdmi-ingångar, komponentvideo, två scart, s-video och pc-ingång.

Tillverkare: Toshiba