Sök
Toshiba 52XV555

Toshiba 52XV555

Solitt billighetsalternativ på 52 tum

2009-08-24

Toshiba 52XV555 är en 52-tums lcd-tv som testarna anser gör ett bra intryck för enklare uppgifter med bra svartnivåer, backlighting och hd-bild, men som har rörelseproblem och inte kan konkurrera i generell kvalitet med rivalerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 71/100 "Ein solider LCD-TV"
What hifi 3/5 "Some serious catching-up needs to be done"
Trusted reviews 8/10 "Remarkably affordable"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Toshiba 52XV555 presterar som en solid och billig tv ska. Att den är så stor och har det pris den har är imponerande, men många rivaler kan också skryta med det. Hd-bilden är något som flera testare uttrycker sig positivt om och både detaljnivåer, svärta och skärpa får generellt goda betyg. Klagomål finns på rörelseproblem, framför allt vid panoreringar. Anslutningsmöjligheterna är dock goda för priset och tv:n har en stabil bakgrundsbelysning. Designen får mycket varierande omdömen, medan bilden på olika sätt generellt hamnar efter konkurrenterna för att modellen helt enkelt inte räcker till.

Audiovision

"Ein solider LCD-TV"

Audiovision anser att 52XV555 är ett bra val för den som söker en välfungerande, stor och dagsljusduglig tv, men för samma pris finner hemmabioentusiasten bättre modeller (både plasma och lcd) som kan vara är bättre utrustade. Modellens starka sidor är dess fina videobearbetning och att den klarar dagsljus bra. Även priset talar för den. Nackdelarna är dock något fler. I konkurrensen är bilden något matt och saknar samma färgmättnad som rivalerna. Dessutom blir bilden något för bred i analogt tv-läge. Ljudet är alltför svagt och tunt och sist men inte minst så hackar 24p-signalerna något.

Källa: Audiovision (DE) nr 5 2009

What hifi

"Some serious catching-up needs to be done"

What hifi anser att Toshiba ofta har satsat på att göra apparater som är godkända i prestationen och billigare än konkurrenterna. Nu blir det lite problem då 52XV555 är prissatt ungefär likadant som konkurrenter med betydligt mer att erbjuda. Utseendet är tråkigt och med den här storleken smälter den inte in i ett rum. När det kommer till anslutningar är det underligt att usb och ethernet utelämnas, men tre hdmi-ingångar och en utgång för optiskt ljud är bra. Fjärrkontrollen är klassiskt funktionell men tråkig. Modellen går snabbt att kalibrera och sköter sig fullt godkänt när det är gjort. Den erbjuder fina, kontrollerade hd-bilder och skämmer inte ut sig då detaljnivåer och färger är godkända över hela fältet. Svärtan är bra, tack vare modellens bakgrundsbelysning som är helt perfekt. Det största problemet finns i rörelserna. Snabba scener och vissa långsamma förstörs av dålig skärpa och störningar. Uppskalade bilder kunde också ha varit mer precisa och förfinade.

Källa: What hifi (GB) augusti 2009

Trusted reviews

"Remarkably affordable"

Trusted reviews anser att Toshiba 52XV555 kan vara ett val för dem som vill ha en billig tv för enklare uppgifter som film och spel. Det finns dock andra billiga alternativ som slår Toshiba på flera punkter. Tv:n anses vara snygg, den lyckas se både allvarlig och rolig ut samtidigt. För det mycket låga priset är också anslutningsmöjligheterna fullt tillräckliga. Bakgrundsbelysningen är en styrka hos modellen, men på uppskalade bilder noteras en del störningar. Sd-bilder erbjuder en klarare och skarpare bild än väntat. Fin svärta och dynamisk bild imponerar vid tv-spel och hd-bilderna är intensivt skarpa och detaljerade. Rörelse hanteras väl i snabba actionsekvenser, medan tv:n likt många modeller i klassen har problem med panoreringar. Sammanfattningsvis menar testaren att Toshiba 42XV555 försöker mycket, men att det finns en del problemområden.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Toshiba 52XV555
Typ: Lcd
Storlek: 52 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 30000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komponent, 2xscart
Övrigt: Dvb-t
Elförbrukning: 218 watt (standby 0,7 watt)
Mått: 790x1250x120 mm
Vikt: 30,5 kg

Tillverkare: Toshiba