Sök
Toshiba 47Z3030D

Toshiba 47Z3030D

Elegant och funktionsrik

2008-02-25

En elegant designad 47 tums lcd-tv som bjuder på god underhållning, okej bildkvalitet och bra ljud. Det krävs dock att man lägger ner lite extra tid på finjusteringar.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - “Clean minimalistic design”
Home cinema choice 3/5 “Impressed with the sets visual performance”
What video 4/5 “Stunning looks”
What hifi 3/4 “Impressive sound”

Vad tycker testarna?

Designen fångar alla testarnas uppmärksamhet. När det kommer till prestationen är lovorden inte lika högt klingande då flera testare eftersöker bättre svärta samt mindre ryckningar och kladdighet i bilden, något som noteras vid riktigt snabba rörelser. Ljudkvaliteten imponerar på alla testare och de anser att färgåtergivningen i alla lägen är livlig och naturtrogen. Några testare påpekar att det krävs en del ansträngningar och småjusteringar för att få ut bästa resultatet från tv:n.

Hdtvtest

“Clean minimalistic design”

Hdtvtest gillar de rena linjerna, den matta skärmen och den blanksvarta ramen. De inbyggda högtalarna presterar bra ljud och fin bas. Då tv:n är färdigmonterad med stativ tycker testaren att den är enkel att placera på önskad plats i hemmet. Återgivning av färg och gråskala är inte ultimat från början och det krävs vissa justeringar, som dock är värda besväret. Testaren menar också att det förekommer en del ryckningar i bilden, speciellt vid panorering, genom vissa anslutningar. Svärtan är sämre än hos konkurrerande modeller.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Home cinema choice

“Impressed with the sets visual performance”

Toshibas 47-tummare i Z-familjen är en stor bjässe som till utseendet känns liten och elegant, menar Home cinema choice. Överlag presterar den bra bildkvalitet med fin färgmättnad, framför allt med högupplöst material där bilden är klar och skarp. Det största orosmomentet för testaren är svärtan där väldigt mörka bilder tenderar att bli grådassiga, vilket ger ett platt intryck av bilden. Ett annat problem är att snabba actionscener lätt blir suddiga och ryckiga. Betraktningsvinklarna är begränsade och står du lite för mycket åt sidan vid skärmen så försvinner bildens klarhet och kontrast. Det sammanlagda intrycket är att tv:n är bra när det gäller att återge naturtrogna färger och hd-skärpa men att den bristfälliga svärtan gör att den har svårt att stå sig i konkurrensen.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2008

What video

“Stunning looks”

Den som önskar en lcd-tv fullspäckad med funktioner har hittat rätt i Toshibas 47Z, menar What video. De vanliga anslutningarna är på sin plats och ett attraktivt och välpresenterat menysystem gör tv:n lätt att hantera. Svärtan är bra överlag förutsatt att man håller sig inom ramarna för de smala betraktningsvinklarna. Via hd-källor tenderar snabba rörelser på bilden att hacka men färgerna är däremot klara och starka, tycker testaren. De inbyggda högtalarna presterar över medel och duger bra för den som inte vill ansluta något externt ljud. Testaren medger att tv:n ställer till med några få irriterande bekymmer, men anser ändå att den är prisvärd.

Källa: What video (GB) Issue 329

What hifi

“Impressive sound”

What hifi har fått skiftande resultat när det handlar om Toshibas prestationer. Utseendet och den tunna formgivningen ger ett elegant intryck, vilket testaren gillar. Ljudkvaliteten i de inbyggda högtalarna är också en av fördelarna. Överlag tycker testaren att bildkvaliteten är god med skarpa videobilder och livligt balanserade färger. Även i mörkare scener lyckas bilden få en solid kontrast och imponerande gråskala, menar testaren. Rörelser på tv:n är smidiga om än något ostabila och kladdiga i snabba och häftiga actionscener. What hifi tycker kort och gott att detta är en bra tv men inte riktigt en toppmodell.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Toshibas 47Z3030D är en lcd-tv på 47 tum med en upplösning på 1920x1080 pixlar. Kontrasten ligger på 15000:1 (dynamisk) och ljusstyrkan uppnår 500 cd/m2. Enheten har 100 Hz uppdateringsfrekvens. Anslutningsmässigt finns bland annat tre hdmi-ingångar, två scart (rgb), s-video och komponentingång. Det finns även optisk digital ljudutgång. Tv:n stöder 24 fps. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Högtalarna är på 20 watt rms. Dimensionerna är 1132x710x147 mm och vikten är 32,2 kg utan stativ.

Tillverkare: Toshiba