Sök
Toshiba 47WLG66P

Toshiba 47WLG66P

Når inte hela vägen

2007-01-18

En 47 tums lcd-tv med full hd-upplösning och digitalmottagare med kortplats. Bilden beskrivs som detaljrik och skarp, men tv:n når inte toppkvalitet på grund av smärre skavanker.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 70/100 "Eine imposante Erscheinung"
What hifi 4/5 "Not necessarly the best picture"
Video 70/100 "Effektvolleren Großbildern"
Hemmabio 6/10 "Tevegluttarnas val"

Vad tycker testarna?

Toshiba 47WLG66P beskrivs av testarna som en väldesignad lcd-tv med sin tunna ram som diskret döljer de bakomliggande högtalarna. Att anslutningarna är många och att digitalmottagare finns inbyggd bådar gott inför framtiden. Apparaten får också beröm för sina tydliga menyer. Med material som utnyttjar hela skärmens upplösning så är det ingen av testarna som blir missnöjd, men ingen blir heller helnöjd när det gäller den totala bildupplevelsen. Testarnas utmärker olika för- som nackdelar med skärmen. En gemensam faktor är att färgerna drar lite väl mycket åt det kalla hållet.

Audiovision

"Eine imposante Erscheinung"

Toshiba 47WLG66P kommer väl förberedd för alla typer av bildtittande skriver Audiovision, och syftar lika mycket på den inbyggda digitalmottagaren med kortläsare som på de många anslutningsmöjligheterna. Det anses dessutom vara en snygg och lättskött plattskärm. De inbyggda högtalarna bjuder dock på en konstlad återgivning och imponerar inte. Själva panelen är ljusstark och fungerar bra med hdtv-material. Små spår av brus förekommer dock. Den inbyggda linjedubblaren fungerar enligt uppgift inte alls, vilket gör att analoga sändningar återges dåligt. En videokälla med progressiv utsignal rekommenderas därför för bästa bild. En smärre besvikelse hos produkten är att vga-ingången inte stöder upplösningar högre än 1280x1024 och att dessa endast stöds i bildformaten 4:3 eller 5:4.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2006

What hifi

"Not necessarly the best picture"

Enligt What hifi så är 47WLG66P väldigt mycket tv räknat i både tum och funktioner. Det är en skärm där den tunna omgivande ramen och de minimala högtalarna vackert kamouflerar den stora bildytan. Med standardupplösta tv-sändningar så uppges produkten göra ett helt ok jobb och det går enligt testaren att följa sporten med endast smärre spår av eftersläpningar. Färgpaletten känns något blek och saknar de slagkraftiga färgerna som de bästa panelerna kan reproducera. Växlas det till hdtv-material så blir bilden inte bara högupplöst utan återges även med bra kontrast och detaljåtergivning. Enligt What hifi är detta en väldigt stor skärm som fungerar bra och är väl värd att ta sig en titt på. Det finns dock skärmar som presterar snäppet bättre för samma pris avslutar testaren.

Källa: What hifi (GB) september 2006

Video

"Effektvolleren Großbildern"

Video tittar på tre olika platta tv-apparater. Sony KDL-46X2000 utses till vinnare, följt av Toshiba 47WLG66P och Thomson 42LB330B5 på tredje plats. Toshibas skärm anses vara väl förberedd för kommande format med många anslutningsmöjligheter och digitalmottagare med plats för dekoderkort. Apparaten får också beröm för sin enkla hantering och kanalsorteringen. Testaren skriver att bilden hos 47WLG66P är både skarp och detaljerad med ett lugn över sig, men att färgerna drar åt det kalla hållet. Videouppskalning uppges fungera utmärkt då återgivningen förblir brusfri utan att göra avkall på skärpan. Fjärrkontrollen som följer med fungerar godkänt men känns enligt testaren överbearbetad då den är svår att överblicka.

Källa: Video (DE) nr 8 2006

Hemmabio

"Tevegluttarnas val"

Med både analog och digital mottagare samt bra återgivning vid tevetittande anser Hemmabio att Toshiba 47WLG66P är ett bra val för den som gillar tv-sändningar. Att panelens färgkaraktär går åt det blåa hållet är normalt inget större problem då det går att justera via menyerna, men just denna funktion är alldeles för begränsad hos produkten. Testaren ogillar också att skärmen endast har ett globalt inställningsminne för bilden. Det senare är ett problem då olika ingångar har olika karaktärer med avseende på parametrar i bilden. Testaren upplever aldrig att bilden blir utomordentligt bra utan har brister oavsett vilken videokälla som ansluts. Kompositvideo beskrivs som grynig och suddig, s-video ger en liten förbättring som inte går att särskilja från progressiv komponentvideo. Med hd-material blir bilden bättre och mer distinkt, men eftersläpningar är lika förekommande där som vid återgivning av dvd. Hemmabio tittar på sex olika tv-modeller med full hd-upplösning och utser däribland Sharp Aquos LC-46XD1E till bästa produkt. JVC LT-46Z70 hamnar på andra plats medan Toshiba och övriga deltagare får dela på tredjeplatsen då de alla har sex av tio poäng.

Källa: Hemmabio (SE) december 2006

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Toshiba 47WLG66P är en 47 tums lcd-tv med upplösning om 1920x1080 pixlar. Kontrasten är på 800:1. Tv:n klarar signaler upp till 1080i och har digitalmottagare med kortplats. Betraktningsvinkeln är satt till 178 grader. Anslutningar omfattar bland annat dubbla hdmi och scart, komponentvideo samt vga. Produkten väger 40,3 kg och har måtten 1134x740x108 mm.

Tillverkare: Toshiba