Sök
Toshiba 46ZV555D

Toshiba 46ZV555D

Glöm inte bort det lågupplösta

2009-04-07

Toshibas 46ZV555D är utrustad med tillverkarens teknik Resolution+ för att skala upp sd-material. De flesta gillar funktionen men även hd-återgivning får beröm.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 "Good performer when given hi-def material"
Stuff 4/5 "Good overall picture quality"
Trusted reviews 9/10 "Boasts terrific performance"
Hd review 5/5 "Resolution+ provides excellent results with SD"

Vad tycker testarna?

Toshibas 46ZV555D får höga betyg av samtliga testare. Testarna är eniga om att resolution+ bidrar till att förbättra återgivningen av lågupplöst material, men kvaliteten är långt ifrån lika god som med hd-material. Även ljudet från de inbyggda högtalarna anses vara fullt godkänt.

Cnet

"Good performer when given hi-def material"

Rent designmässigt menar testkällan att Toshiba 46ZV555D är helt klart godkänd. Den får dock kritik för att det endast finns tre hdmi-anslutningar. Testaren är belåten med fjärrkontrollen som har stora och lättbegripliga knappar. 100 Hz-bearbetningen minskar störningar och gör att bilden blir mjuk och naturlig. De inbyggda högtalarna bedöms vara kraftfulla nog. Resolution+ bidrar till att bildkvalitén överlag är skarp och god. Testaren är missnöjd med prestandan med digital-tv då bilden blir för färgfull och orealistisk. Hd-material fungerar dock helt förträffligt med imponerade färg och detaljnivåer. Helt ok, men för filmälskare finns det bättre val, avslutar Cnet.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Stuff

"Good overall picture quality"

Stuff imponeras inte av resolution+ tekniken. Testaren påpekar att bildkvaliteten är något vassare men långt ifrån lika bra som för riktiga hd-bilder. Modellen bedöms dock ändå vara mycket bra med solid färg, kontrast och rörelsehantering. Svärtan är något gråaktigt men mycket kan kompenseras via inställningarna. Testaren prisar de goda kalibreringsmöjligheterna och ljudkvaliteten uppskattas ligga över medel. Tv:n får kritik får sina något begränsade digitala anslutningsalternativ. Avslutningsvis menar Stuff att tv:n är köpvärd, så länge man inte förväntar sig att resolution+ tekniken ska göra underverk.

Källa: stuff.tv (GB)

Trusted reviews

"Boasts terrific performance"

Från en estetisk synvinkel skiljer sig inte den här Toshiba-modellen speciellt mycket från tidigare, menar Trusted reviews. Apparaten anses vara utrustad med ett tillfredställande utbud av anslutningsalternativ. Det finns goda möjligheter för bildjusteringar och användargränssnittet är behagligt att använda. Även fjärrkontrollen beröms. Resolution+ bidrar till bra skärpa med rena och väldefinierade kanter och god detaljrikedom. Ibland kan dock rent brus också förstärkas. Testaren menar att tv:n gör ett imponerande jobb med uppskalning av sd-material. Det blir rena färger och få störningar. En del svarta områden uppvisar emellertid en del dimmiga tendenser som riskerar att förstöra djupet i bilden.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hd review

"Resolution+ provides excellent results with SD"

Tidningen Hd review hyllar modellens resolution+ teknik som används för lågupplöst material. Testaren menar att funktionen slipar till kanter och ger en stark fokusering på strukturer och detaljer. Den förbipasserande texten i nyhetskanaler blir mer läsbar och närbilder blir tydligare. Uppskalningen beskrivs som sensationell. Även den här testaren klandrar tekniken för att inte kunna skilja på bildbrus och befintlig bildinformation. Det påpekas ändå att resolution+ är den bästa funktionen för bildkvalitetsförbättring som de någonsin stött på.

Källa: Hd review (GB) issue 17

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta:

Toshiba 46ZV555D
Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: Autokontrast (ljussensor)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: 3xhdmi, komponent, komposit, 2xscart
Övrigt: 100 Hz, Full power down för total avstängning
Mått: 1108x753x316 mm (med stativ)
Vikt: 27 kg (med stativ)

Tillverkare: Toshiba