Sök
Toshiba 46SV685

Toshiba 46SV685

Toshiba 46SV685: I dyraste laget

2010-03-05

Toshiba 46SV685 är en snygg led-tv även om den är något klumpig. Den har gott om anslutningar och ett omfattande formatstöd för multimedia. Samtidigt blir bilden riktigt bra men testarna menar att den borde varit ännu bättre med tanke på priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 83/100 "Ordentliche Bewegungsschärfe"
Hjemmekino 6/6 "Et fabelaktig sortnivå"
Trusted reviews 8/10 "Just seems too expensive"
What hifi 3/5 "Simply isn’t good enough"

Vad tycker testarna?

Det är enligt testarna ingen tvekan om att detta är en led-tv som kan få till förvånansvärt bra skärpa, svärta och färghantering som heter duga. Problemet är bara att det krävs att användaren själv ställer in den optimala bilden då de från fabriken förinställda bildlägena inte är mycket att ha. Den som gör sig mödan kommer att bli rikligt belönad, men inte tillräckligt. För det är en dyr tv och för det här priset bör inget annat än det absolut bästa erbjudas. Och där misslyckas produkten något då betraktningsvinkeln borde ha varit bättre och rörelsehanteringen ett snäpp vassare. Plus dock för omfattande multimediastöd och nätverksfunktionalitet.

Audiovision

"Ordentliche Bewegungsschärfe"

Toshiba_99Detta är en välutrustad led-tv med usb-ingång som stöder flertalet mediatyper, dlna-funktion och har ett vridbart ställ. Anslutningsmässigt finns allt som önskas och menyerna är inte bara snygga utan också lättnavigerade. Undantaget uppges vara dvb-c mottagaren som inte är den smidigaste. Bildmässigt levereras en kontrastrik återgivning som blir riktigt bra med digitalsändningar. Men täckglaset har mycket reflexer och analoga sändningar förlorar mycket av sin detaljåtergivning när brusreduceringen är påslagen. Med standardkällor som dvd-spelare eller externa mottagare uppmärksammar Audiovision också att den inbyggda videoskalaren inte gör ett tillfredsställande jobb, varför den uppgiften istället bör skötas externt. Med blu-ray och andra källor i full hd imponerar det höga kontrastomfånget, svärtan, homogeniteten och renheten i bilden. Justeras bara färgskalan något blir också färger av mycket bra standard. Dessutom uppger testaren att rörelseskärpan bibehålls riktigt bra oavsett signalkälla. Audiovision placerar därför produkten på tredje plats när sex olika led-tv jämförs. Bäst i test blir Sony KDL-46X4500.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2009

Hjemmekino

"Et fabelaktig sortnivå"

Produkten är inte direkt tunn med led-mått mätt, men Toshiba har löst designen riktig bra genom att vinkla hörnen så att det bara märks vid betraktande rakt från sidan. Det är samtidigt en trevlig pjäs att beskåda och tillverkaren har sannerligen inte snålat med extrafunktioner, skriver Hjemmekino. Uppskattas görs också möjligheterna till inställningar, speciellt de för vitbalans och färguppsättning. För det är först efter lite justeringar i dem som skärmen får till färger som sitter till hundra procent. Dessutom är kontrastomfånget riktigt bra och svärtan lika så. Rörelsehanteringen fungerar mycket bra och det är bara när det går riktigt, riktigt snabbt som artefakter kan förekomma men det är inte heller ovanligt hos konkurrenterna. På det hela är det helt enkelt en underbar tv och testaren är optimistisk inför vad Toshiba ska få till härnäst.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 11 2009

Trusted reviews

"Just seems too expensive"

T_1Detta är enligt Trusted reviews inte bara en snygg tv att se på, även om den är något tjock, utan också en mycket väl utrustad sådan med gott om anslutningar och möjligheten att strömma bilder från nätverket. Bildkvaliteten är dessutom riktigt bra, framför allt skärpan imponerar och det både med hd som sd. Färgerna upplevs som levande med fina graderingar och djup svärta. Det som drar ned intrycket något är att betraktningsvinkeln och det faktum att de förinställda bildlägena inte är vidare bra utan att det krävs av användaren själv att optimera bilden. Skärmen är också lite väl dyr och missar av den anledningen testarens rekommendationsutmärkelse.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Simply isn’t good enough"

What hifi gillar inte riktigt bulkigheten hos Toshiba 46SV685 och menar att den är alldeles för tjock. Men det går för den anledningen ändå inte att undgå att den är en hejare på att få till riktigt djup svärta. Men färgskalan sitter inte som den ska från fabrik och rörelsehanteringen anses inte vara tillräckligt bra. Detta tillsammans med det höga priset och det faktum att det finns långt billigare skärmar som får till ett bättre tryck i bilden gör att What hifi inte känner att de kan rekommendera produkten. Hur bra den än är så borde den inte vara något annat än bäst med sin prissättning.

Källa: What hifi (GB) december 2009

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Typ: Led
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 2000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, scart, s-video, vga, komponent, audio, usb, dlna-certifierad ethernetingång
Elförbrukning: 243 watt
Övrigt: 100 Hz, vridbart stativ, stöder mp3, jpeg, divx, och h.264 från usb eller nätverk, sd-minneskortsläsare
Mått: 1158x783x345 mm
Vikt: 34 kg (med stativ)