Sök
Toshiba 42ZV555D

Toshiba 42ZV555D

En bra lösning för sd

2009-05-18

Toshibas 42ZV555D är utrustad med tillverkarens Resolution+ teknik som bidrar till att bilden på lågupplöst innehåll blir riktigt bra. Uppspelningen av hd-material är likväl helt fantastisk. Tv:n har vissa problem med ljud och svärta.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Excellent HD performance"
Trusted reviews 8/10 "Resolution+ makes standard definition pictures look near HD"
What hifi 3/5 "Is only able to supply the commonplace"
What video 4/5 "Is a satisfyingly versatile all-rounder"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Toshiba 42ZV555D har en rätt vanlig design och de sedvanliga anslutningsalternativen. Gränssnittet är användarvänligt och fjärrkontrollen lättanvänd. Resolution+ tekniken uppskattas mycket av testarna som framhåller att den gör ett riktigt fint jobb med lågupplöst innehåll och återger en skarp och djup bild med imponerande kontrast. Med hd-material bedöms tv:n göra ett helt utmärkt arbete. Minus för att svärtan brister och för att ljudet inte är det bästa. Majoriteten av testarna bedömer tv:n som köpvärd eftersom den har en så bra bildkvalitet.

Home cinema choice

"Excellent HD performance"

Toshibas 42ZV555D har en glansig svart konventionell design och erbjuder de vanligaste anslutningsalternativen. Fjärrkontrollen bedöms som användarvänlig. Det dynamiska kontrastsystemet fungerar bra. Det justerar ljusstyrkan så att bilddetaljerna blir så bra som möjligt. Andra funktioner som uppskattas är brusreduceringsfunktionerna och de stora möjligheterna till färgjustering. Ett stort minus är att Resolution+ inte fungerar när man använder hdmi. Tekniken gör dock ett utmärkt jobb med lågupplöst innehåll och bidrar till att bilden blir skarp och får ett imponerande djup och bra kontrast. Texten blir också lättläst och bakgrundsdetaljerna mer synliga, menar testaren. Tv:ns största styrka är emellertid uppspelningen av hd-material som är helt magnifik och den visar upp otroliga detaljer, djupa färger, mjuka rörelser och en kolossal kontrast. Tv:n arbetar också med mycket tillfredställande svärta och har ett godkänt ljud.

Källa: http://www.techradar.com (GB)

Trusted reviews

"Resolution+ makes standard definition pictures look near HD"

Trusted reviews gillar den svarta färgen och tycker att tv:n ser elegant ut. Anslutningsalternativen kunde ha varit mer omfattande. Endast tre hdmi-portar anses vara för lite och därutöver saknas det usb-anslutning och plats för sd-kort och ethernet. Det användarvänliga menysystemet och färghanteringsalternativen får dock pluspoäng. Resolution+ tekniken gör enligt testaren ett mycket fint jobb med sd-innehåll och ger en otrolig skärpa. Kanterna blir skarpa, hudtoner naturliga och bilden får i allmänhet en 3d-karaktär. Fördel är också att Resolution+ tekniken inte medför några bildmässiga biverkningar. Ett litet minus är dock att tekniken inte kan skilja mellan brus och riktig bildinformation. Modellen bedöms göra ett magnifikt arbete med hd-material, vilket spelas upp med hög skärpa, storslagen detaljrikedom och korrekta färger. Svärtan är dock något gråaktig. Ljudet är bra vid lite högre volymer.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Is only able to supply the commonplace"

Det finns inget uppseendeväckande designmässigt 42ZV555D, skriver What hifi. Menysystemet bedöms som mycket enkelt och logiskt. Testaren anser att modellen erbjuder en anständig rörelsestabilitet, behaglig kontrast och djup svärta. Tv:n gör ett bra jobb med både dvd och blu-ray men det känns som att det ligger på en medelmåttig nivå. Testaren menar att bilden är för mjuk och detaljfattig. Ljudet väcker stort missnöje men på pluskontot hamnar upplösningen, de många anslutningarna och den lättanvända fjärrkontrollen.

Källa: What hifi (GB) may 2009

What video

"Is a satisfyingly versatile all-rounder"

What video hävdar att den absolut främsta funktionen på 42ZV555D är Resolution+ tekniken som gör att sd-material blir riktigt bra. Bilderna är klara utan brus och kanterna är jämna och detaljer i bilden försvinner inte. Svärtan anses dock vara medelmåttig och en del ryckningar uppkommer vid snabba panoreringar. Användargränssnittet beskrivs som logiskt och lättanvänt och samma omdöme får fjärrkontrollen. Ljudet bedöms som något svagt och testaren påpekar att man bör komplettera med ett anständigt surroundsystem. Med tanke på de många funktionerna och den fantastiska bilden anser What video att tv:n definitivt är prisvärd.

Källa: What video (GB) issue 343

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 17000:1
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komponent, 2xscart
Elförbrukning: 226 watt
Övrigt: Integrerad signalförstärkare, vridbart stativ
Mått: 1009x701x319 mm (med stativ)
Vikt: 23,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Toshiba