Sök
Toshiba 42XV635

Toshiba 42XV635

Toshiba 42XV635: Budgetmodell som inte når hela vägen

2009-10-22

Toshiba 42XV635 är en lcd med eko-panel som erbjuder bra anslutningar, full hd-upplösning och 100 Hz. Bilden blir riktigt bra med blu-ray men konkurrenterna på dagens budgetmarknad är vassare.
Testkälla Betyg Kommentar
Computerbild - "Ein Meister im Stromsparen"
What hifi 3/5 "Falls a step behind"
Tech radar 4/5 "Serves up excellent HD pictures"

Vad tycker testarna?

För den som är ute efter en billig lcd-tv och samtidigt vill hålla driftskostnaderna nere så är Toshiba 42XV635 enligt testarna ett tänkbart alternativ. Skärmen erbjuder inte den bästa prestandan eller bästa bilden men kommer utrustad med goda anslutningsmöjligheter och funktioner. Bildkvaliteten med blu-ray blir riktigt bra men sämre med videosignalen. Ljudet anses vara bra och funktion att dämpa volymen vid reklaminslag uppskattas. Så även möjligheten att ansluta en extern subbas. Även om prestationen och bilden anses vara bra sett till prisbilden anser dock testarna att det kan vara värt att undersöka marknaden eftersom allt fler tillverkare gett sig in på lågprismarknaden.

Computerbild

"Ein Meister im Stromsparen"

För den som vill ha en stor och välutrustad tv som samtidigt är skonsam för miljö och plånbok så menar Computerbild att Toshiba 42XV635 är ett bra val. Testaren imponeras över hur strömsnål produkten är och skriver att den lägger sig 60 watt under medelförbrukningen jämfört med andra modeller av samma storlek. Analoga tv-sändningar störs av brusreduceringen som tär på detaljer och skärpa men med den digitala motsvarigheten blir bilden klarare och med mycket bra skärpa. Svärtan är inte becksvart utan innehåller spår av grått i båda fallen och produkten uppvisar också små tendenser till ryck i bilden vid snabba rörelser. Ljudet uppges vara angenämt varmt med tydligt återgivna dialoger. Testaren gillar att det går att ansluta en extern subbas samt att funktionen Dolby Volume håller volymen nere under reklampauser.

Källa: www.computerbild.de (DE)

What hifi

"Falls a step behind"

Toshiba 42XV635 är enligt What hifi en riktigt snygg tv för sin prisklass som dessutom har goda specifikationer vad beträffar anslutbarhet och bildtekniker. Men problemet är att även konkurrenterna blivit bättre på att utrusta sina lågprismodeller och sett till dagens marknad så är specifikationerna hos Toshiba, som anses ha byggt sin framgång på just lågprisprodukter, inte längre unika. Produkten får till en stabil bild med blu-ray där färgerna är levande och naturliga, där svärtan är solid, kanter skarpa och detaljnivån hög. Med M100 "motion processing" påslaget fås också den bästa rörelsehanteringen som skärmen kan erbjuda. Problemet är dock enligt testaren att vid en mer noggrann inspektion så uppvisar skärmen instabilitet och spökskuggor vid snabba rörelser, att svärtan inte är lika djup som hos de bästa i klassen och att kantskärpan inte är tillräcklig för att få bilderna att verkligen stå ut. Även med dvd så uppges produkten hamna bakom konkurrensen då uppskalningen leder till en mjukare bild, med dålig kantdefinition och även där problem med rörelsehantering. Det är en prisvärd tv, men faller ett stort steg bakom de bästa på dagens marknad, avslutar What Hifi.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Tech radar

"Serves up excellent HD pictures"

Matas produkten bara med signaler från en bra bildkälla så går det att få till en riktigt bra bild. Det skriver Tech radar som menar att film på blu-ray presenteras med utmärkt skärpa, enorm detaljmängd och rena, klara färger. Svärtan är också bra men faller med vidgad betraktningsvinkel. Skillnaden blu-ray och nedåt i kvalitetsmaterial är enligt testaren att brus blir mer och mer påtagligt. Funktionen Resolution+ som uppges göra ett bra jobb med att förstärka detaljerna ska därför användas varsamt med material av lägre kvalitet eftersom den också förstärker bruset. Högtalarna som sitter i anses vara väl kapabla för att ackompanjera tv-sändningar, spel och film även om det inte rör sig om bästa hi-fi kvalitet.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta:

Toshiba 42XV635
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komponent, komposit, s-video, vga, audio in
Elförbrukning: Iu
Övrigt: Dvb-t och dvb-c, 100 hertz
Mått (LxH): 1009x649 mm
Vikt: Iu

Tillverkare: Toshiba